Antena 3 CNN Timp liber Film Ultimul film din seria Twilight, marele câştigător la Zmeura de Aur

Ultimul film din seria Twilight, marele câştigător la Zmeura de Aur

Ultimul film din seria Twilight, marele câştigător la Zmeura de Aur
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
24 Feb 2013   •   10:23

"Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II", ultimul lungmetraj din franciza cu vampiri "Twilight", a primit, sâmbătă seară, şapte premii Zmeura de Aur, trofee care "recompensează" cele mai proaste filme şi performanţe actoriceşti, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
   
Nominalizat la 11 categorii de premii, "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II" a primit Zmeura de Aur pentru cel mai prost film al anului, cea mai proastă actriţă în rol principal (Kristen Stewart, premiată în această categorie şi pentru rolul din "Snow White and the Huntsman"), cel mai prost actor în rol secundar (Taylor Lautner), cea mai proastă distribuţie, cea mai proastă regie (Bill Condon), cel mai prost remake/ cea mai proastă continuare şi cel mai prost cuplu pe marele ecran (Mackenzie Foy şi Taylor Lautner).
   
În ciuda celor şapte premii Zmeura de Aur obţinute, "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II" a avut încasări  impresionante, de 829 de milioane de dolari la nivel mondial.
   
La gala de sâmbătă seară (aflată la cea de-a 33-a ediţie), Adam Sandler - premiat anul trecut cu un număr record de 10 trofee Zmeura de Aur - a primit premiul pentru cel mai prost rol principal, pentru prestaţia din filmul "That's My Boy", recompensat şi cu trofeul pentru cel mai prost scenariu.
   
De asemenea, cântăreaţa Rihanna a primit o Zmeură de Aur la categoria "cea mai proastă actriţă în rol secundar", pentru prestaţia din filmul "Battleship".
   
Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârţită, au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca un "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul trofeelor cinematografice, ce culminează în fiecare an, în luna februarie, cu gala Oscar.
   
Gala Zmeura de Aur a revenit în acest an la data ei tradiţională - cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar. Anul trecut, aceste premii au fost decernate pe 1 aprilie, de Ziua Păcălelilor.
   
Câştigătorii acestor premii sunt aleşi în urma voturilor exprimate de cei 657 de membri ai Fundaţiei Zmeura de Aur. De asemenea, câştigătorul premiului pentru cel mai prost remake/ cea mai proastă continuare este ales în urma unui sondaj realizat pe site-ul Rotten Tomatoes.
   
Câştigătorii premiilor Zmeura de Aur participă rareori la gală, organizată anul acesta la un hotel lângă Dolby Theatre din Los Angeles, unde, duminică seară, va avea loc a 85-a ediţie a galei Oscar.
   
Printre premianţii Zmeura de Aur de la ediţiile precedente se numără Sandra Bullock, care a primit titlul de cea mai proastă actriţă în 2010, pentru "All About Steve", în acelaşi weeekend în care a luat Oscarul pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".

×
Subiecte în articol: film actor
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close