Antena 3 Timp liber Film Ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu va avea premiera în acest an

Ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu va avea premiera în acest an

de M.Z.    |    05 Ian 2013   •   18:12
Ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu va avea premiera în acest an
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ultimul film în care Sergiu Nicolaescu a acceptat să joace un rol-cheie, "Lupu", va avea premiera în acest an, informează Mediafax.

Drama "Lupu" este una dintre puţinele pelicule în care Sergiu Nicolaescu a acceptat să joace un rol-cheie, sub bagheta altui regizor, respectiv Bogdan Mustaţă.

Filmul este lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mustaţă, un regizor în vârstă de 35 de ani, care l-a ales pe maestru să joace partitura unui bătrân înţelept.

"Era foarte disciplinat şi mult mai organizat decât noi. Practic, era primul înaintea tuturor pe platou. A fost o experienţă de viaţă şi de profesie pentru noi toţi", spune Bogdan Mustaţă.

Filmul prezintă povestea lui Lupu, un adolescent singuratic, ce trăieşte într-o lume imaginară, una creată de el ca să-i fie pe plac. Tânărul o aduce în lumea lui pe Clara, fata pe care o iubeşte. Atunci când nu mai e sigur dacă ea e reală sau imaginară, simte că pierde controlul şi vrea să evadeze. Sergiu Nicolaescu joacă în film rolul unui bătrân din blocul în care locuieşte Lupu.

Proiectul a fost selecţionat în cadrul Atelierului Festivalului de la Cannes. Bogdan Mustaţă a făcut filme de televiziune în Dubai şi Vietnam şi a câştigat Ursul de Aur la Berlin pentru scurtmetrajul "O zi bună de plajă", în 2008.

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului.

Regizorul, actorul şi scenaristul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Pe 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le mulţumea colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985),  "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "Supravieţuitorul" (2008).×
Parteneri
x close