Antena 3 CNN Timp liber Film Ungaria merge la Oscar cu un film în care 80% din distribuţie este formată din actori români (VIDEO)

Ungaria merge la Oscar cu un film în care 80% din distribuţie este formată din actori români (VIDEO)

Ungaria merge la Oscar cu un film în care 80% din distribuţie este formată din actori români (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
11 Sep 2010   •   20:54

Ungaria mizează pe talentul actorilor români în cursa pentru cel mai râvnit premiu din industria cinematografică. Statul vecin a propus pentru Oscar filmul "Biblioteque Pascal", o peliculă realizată în limba română, în care joacă foarte mulţi actori de la noi: Oana Pellea, Andi Vasluianu şi Florin Piersic Junior. Ei vor lupta cot la cot cu propunerea României, "Eu când vreau să fluier, fluier", film regizat de Florin Şerban.

Filmul spune povestea unei tinere care, vândută de tatăl său, ajunge să lucreze într-un bordel de lux, numit Biblioteque Pascal.

Personajele sunt interpretate, în proporţie de 80 la sută, de actori români. Printre ei şi Andi Vasluianu, Răzvan Vasilescu, Mihai Constantin, Dorel Vişan, Oana Pellea şi Florin Piersic Junior.

Biblioteque Pascal s-a turnat în România, Ungaria, Austria şi Germania şi a fost regizat de Szabolcs Hajdu. Pelicula a fost propusă la Oscar la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", distincţie pentru care concurează şi "Eu când vreau să fluier, fluier" al lui Florin Şerban.

Aşa că românii au două şanse să-i cucerească pe academicienii americani.

Nominalizările pentru Oscar vor fi anunţate anul viitor, pe 25 ianuarie.

Observator

×
Subiecte în articol: Ungaria oscar film oana pellea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close