Antena 3 CNN Timp liber Film ZIUA A PATRA LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM BUCUREȘTI

ZIUA A PATRA LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM BUCUREȘTI

ZIUA A PATRA LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM BUCUREȘTI
23 Apr 2015   •   17:20

Competiția Bucharest IFF continuă și azi, de la ora 19.00, la Cinema Studio, cu cel mai nou film în care joacă Viggo Mortensen, Loin des hommes/ Departe de oameni (Franța, regia David Oelhoffen). Inspirat de o povestire de Albert Camus și cu muzică originală semnată Nick Cave și Warren Ellis, filmul spune povestea unui profesor din creierii munților care primește misiunea de a escorta un ucigaș până la garnizoana din cel mai apropiat oraș. Loin des hommes a luat trei premii la Veneția 2014.
 
De la ora 21.00, tot la Cinema Studio, va rula în cadrul competiției Cold in July/ Iulie însângerat, filmul americanului Jim Mickle, cu Michael C. Hall, Sam Shepard și Don Johnson drept protagoniști ai acestui western modern (în sensul violent-deranjant).

Vineri, 24 aprilie, la Cinema Studio, de la ora 19.00, va fi proiectat în cadrul competiției A Girl Walks Home Alone at Night/ O fată merge acasă singură în noapte (SUA, regia Ana Lily Amirpour) un formidabil debut alb-negru scris și jucat într-un dialect Farsi dar filmat în California de o fată de 34 de ani născută la Londra din părinți iranieni (și care tocmai pregătește un film cu canibali). Cel mai bun thriller de la Sitges 2014, Hyena/ Hiena (Marea Britanie, regia Gerard Johnson), va rula de la ora 21.00, la Cinema Studio.

Invitatul special al festivalului, iconicul actor italian Franco Nero, va fi prezent la București IFF vineri, 24 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, începând cu ora 18.30, unde vor rula filmele Nymph/ Sirena, regizat de Milan Todorovic, și Jonathan Degli Orsi (regia Enzo G. Castellari).

Sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 17.00, la Cinema Studio va fi proiectat un film surpriză, iar de la ora 19.30 va avea loc Gala de Închidere a festivalului, urmată de proiecția (în avanpremieră europeană) a filmului lui Thomas Vinterberg, Departe de lumea dezlănțuită.

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 11.30, cei mai mici dintre spectatori – dar nu numai ei – se vor bucura de ultimul film al lui Isao Takahata, animația Povestea prințesei Kaguya, nominalizată în 2015 la Oscarul pentru Cel mai bun film de animație și prezentată la festival prin amabilitatea distribuitorului Independența Film.

Alain Resnais ne-a părăsit pe 1 martie 2014, la vârsta de 91 de ani. In memoriam, Festivalul Internațional de Film București are onoarea să vă prezinte, în parteneriat cu Institutul Francez, patru scurtmetraje inedite (Guernica, Toute la mémoire du monde, Van Gogh și Le chant du Styrène), prezentate în variantă originală și nesubtitrate, și clasicul Mélo, laureat cu două premii Cesar în 1987, sâmbătă, începând cu ora 14.30.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 20 – 26 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Club Control.

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român, al Uniunii Cineaștilor din România și al Consiliului General al Municipiului București prin AMPT, sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.

Eveniment prezentat de Antena 3.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close