Antena 3 CNN Timp liber Românii au prins gustul fructelor exotice. Cât costă şi ce beneficii au - VIDEO

Românii au prins gustul fructelor exotice. Cât costă şi ce beneficii au - VIDEO

Românii au prins gustul fructelor exotice. Cât costă şi ce beneficii au - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
04 Mar 2019   •   13:37

Românii au înlocuit căpşunele, caisele sau strugurii cu fructul dragonului, rambutan şi tamarilo. Chiar dacă mulţi sunt derutaţi la început de formele şi denumirile ciudate, sunt cuceriţi la prima încercare de gustul excelent.

În ultimul deceniu, vânzările de fructe exotice au crescut cu aproape 200 de milioane de euro în România.

În magazinele româneşti găsim o varietate de fructe exotice. Kaki, adus din China sau Japonia, numit şi fructul zeilor, luptă împotriva cancerului şi protejează inima. Datorită proprietăţilor anti-inflamatorii şi anti-oxidante, golden berry, din Australia, mai este numit şi fructul de aur.

Cunoscut şi sub numele de pitaya, fructul dragonului este adus din sudul Americii. Specialiştii spun că întăreşte sistemul imunitar şi previne astmul. Astfel de fructe sunt folosite tot mai des şi în preparatele bucătarilor.

Pepenele cu coarne, numit şi kiwano, este importat din Africa şi e bogat în vitamina C. Are o textură asemănătoare castravetelui şi uimeşte de la prima încercare.

Pentru că au un preţ ridicat, fructele exotice se vând cel mai des la bucată. Papaya costă 9 lei, kiwano - 10 lei, iar fructul dragonului se vinde chiar şi cu 19 lei.

 

 

×
Subiecte în articol: romani beneficii
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close