BANCUL care l-a făcut pe Nicolae Ceauşescu să se tăvălească pe jos de RÂS: "Tuturor le era frică de reacţia lui"

de O.P.    |    24 Dec 2014   •   12:16
BANCUL care l-a făcut pe Nicolae Ceauşescu să se tăvălească pe jos de RÂS: "Tuturor le era frică de reacţia lui"

Nicolae Ceauşescu, temutul dictator, avea şi o latură umană, spun cei care au stat o vreme în preajma lui. Printre aceştia se numără şi Mitică Dragomir, care îşi aminteşte că a luat masa cu Ceauşescu.

"Am luat si masa cu Ceausescu. M-a pus sa-i spun un banc. Tremurau toti, le era frica. Toti imi faceau semne sa tac, dar la tupeul meu am spus", a povestit Dragomir pentru Gazeta Sporturilor.

Iată bancul:
"Pe o nava s-au intalnit Kennedy, Hrusciov si Ceausescu. Si, mancand ei, au zis 'Sa vedem care-i cea mai curajoasa natie din lume!' Keneddy i-a spus 'John, arunca-te in ocean, ia cutitasul meu si sa-mi scoti un rechin pe punte!'. John s-a aruncat in ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe punte, iese fara o mana. Hrusciov spune 'Aliosa, ia arunca-te tu in ocean, ia lama asta si sa-mi scoti trei rechini!' Poc, poc, poc, scoate trei rechini pe punte, iese fara doua picioare si fara o mana. Toata lumea 'O, ce curaj, ce curaj!'. Vine Ceausescu dupa ce mai trage o tuica. 'Bai Mitica, ia arunca-te in ocean, ia lingura asta, vezi daca scoti vreun pestisor sa nu ne facem de ras cu americanii si rusii!' La care ala zice 'Intra, ba, dumneata!, nu vezi ca-i apa rece?!. Toata asistenta 'O, ce curaj, ce curaj!'".

Reacţia a fost surprinzătoare:
"Radeau de se tavaleau pe jos. Toata lumea zicea ca-ti face, ca-ti drege. Tot ce-au vanat mi-au dat mie. Mi-au umplut portbagajul cu prepelite", a mai spus Dragomir.

x close