Antena 3 CNN Timp liber Fun Broscoiul care nu mai trebuie sărutat pentru că este deja prinţ. O întreagă specie, botezată cu un nume regal

Broscoiul care nu mai trebuie sărutat pentru că este deja prinţ. O întreagă specie, botezată cu un nume regal

Broscoiul care nu mai trebuie sărutat pentru că este deja prinţ. O întreagă specie, botezată cu un nume regal
06 Iul 2012   •   11:00

Numele prinţului Charles va fi purtat cu mândrie şi de o specie de broască arboricolă, în semn de recunoaştere a eforturilor depuse de fundaţia înfiinţată de moştenitorul tronului britanic în domeniul protejării pădurilor tropicale, informează bbc.co.uk.

Hyloscirtus princecharlesi - sau broasca de copac Prinţul Charles - a fost descoperită de dr. Luis A. Coloma în 2008, printre exemplarele colectate pentru un muzeu.



Într-o expediţie ulterioară în Parcul Naţional Cotacachi-Cayapas din Ecuador a fost găsit doar un număr mic de broaşte, după ce zone întinse din această regiune au fost defrişate pentru a fi exploatate în scopuri agricole.

Două exemplare tinere din această specie sunt crescute în prezent în captivitate, în cadrul proiectului de conservare Amphibian Ark, iar oamenii de ştiinţă speră că acestea se vor împerechea şi vor contribui la repopularea cu broaşte a acelui areal.
 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close