Antena 3 CNN Timp liber Fun "Cel mai cunoscut ateu din lume" nu mai este 100% convins că Dumnezeu nu există

"Cel mai cunoscut ateu din lume" nu mai este 100% convins că Dumnezeu nu există

"Cel mai cunoscut ateu din lume" nu mai este 100% convins că Dumnezeu nu există
Sursa foto: Foto: themachoresponse.com
25 Feb 2012   •   10:54
Un profesor controversat de la Oxford University, cunoscut de mulţi ca fiind „cel mai faimos ateu” acum susţine că nu mai este 100% sigur că Dumnezeu nu există, conform Huffington Post.

Într-o dezbatere de 100 de minute cu Arhiepiscopul de Cantebury, Rowan Williams, profesorul Richard Dawkins şi-a surprins susţinătorii cu o afirmaţie din care se înţelegea că nu mai este convins de faptul că nu există un Creator.

Spre amuzamentul Arhiepiscopului de Canterbury, profesorul biolog a adăugat repede că este „sigur 6.9 din 7” de convingerile sale ateiste.

Dawkins a concluzionat: „Cred că posibilitatea existenţei unui creator suprem este foarte, foarte scăzută. Ce nu înţeleg eu este de ce nu vreţi să vedeţi că viaţa a apărut pur şi simplu şi că este cel mai frumos, elegant, lucru, de ce vreţi să modificaţi această imagine cu existenţa unui Dumnezeu pentru care se ţin războaie şi oameni mor”.

Arhiepiscopul, care conduce Biserica Anglicană, a răspuns profesorului şi i-a arătat că este „în totalitate de acord cu partea legată de frumuseţe” dar a completat: „Eu nu mă refer la un Dumnezeu ca o fiinţă exterioară pe care poţi să o adaugi în această ecuaţie cu un încălţător”.

×
Subiecte în articol: Dumnezeu dezbatere profesor
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close