Antena 3 CNN Timp liber Fun Cetăţenia lui Moş Crăciun creează tensiuni diplomatice între Canada şi Finlanda

Cetăţenia lui Moş Crăciun creează tensiuni diplomatice între Canada şi Finlanda

Cetăţenia lui Moş Crăciun creează tensiuni diplomatice între Canada şi Finlanda
Sursa foto: Foto: elviajero.elpais.com
23 Dec 2010   •   21:02

Canadienii şi finlandezii se bat pe Moş Crăciun. Cetăţenia simpaticului personaj a ajuns să fie disputată între oficialii celor două ţări. Mai mult, Moşul este atât de iubit în Canada încât un bărbat a colecţionat 25.000 de figurine care îl reprezintă pe cel care vine cu cadouri în seara de ajun.

Un canadian este atât de îndrăgostit de sărbători şi de personajul de poveste încât a decis să îl colecţioneze pe Moş Crăciun. A strâns, încet, încet, câte o jucărie, până când a ajuns la 25.000.

"Încerc să mă abţin. Nu-mi vine să cred ce fac. Merg în magazine şi mă abţin să le mai cumpăr. Nu mai am loc pentru ele", a spus Jean Laquerre, colecţionar. Evident, un astfel de record nu a rămas nerăsplătit. Bărbatul a fost inclus imediat în Cartea Recordurilor după ce performanţa a fost omologată.

Moşul este atât de iubit de canadieni încât a ajuns să fie disputat cu Finlanda. Jason Kenney, ministrul canadian al Imigraţiei, este convins că personajul îi este conaţional. Oficialul i-a urat lui Moş Crăciun mult succes în activităţile sale şi l-a asigurat că este aşteptat înapoi în ţară după ce termină de împărţit daruri copiilor.

Declaraţia riscă să declanşeze un adevărat război diplomatic. Asta pentru că finlandezii sunt convinşi că simpaticul personaj în costum roşu trăieşte "oficial" în această ţară scandinavă - mai precis în Laponia, foarte aproape de Cercul polar.

×
Subiecte în articol: Mos Craciun Canada Finlanda
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close