Antena 3 CNN Timp liber Fun Dalai Lama admite că nu ştie cine este ?budistul? Tiger Woods

Dalai Lama admite că nu ştie cine este ?budistul? Tiger Woods

Dalai Lama admite că nu ştie cine este ?budistul? Tiger Woods
Sursa foto: woods dalai lama
22 Feb 2010   •   17:23

Dalai Lama a dezvăluit că, spre deosebire de restul lumii, nu are nicio ideea cine este Tiger Woods . Cel mai mai faimos jucător de golf din lume şi-a cerut scuze public, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru că şi-a înşelat nevasta cu o serie de femei şi a declarat că revine la credinţa budistă pe care a practicat-o când era copil.
Cel mai famios lider budist însă arăta că nu ştie cine este sportivul. În cadrul unui discurs la Los Angeles, călugărul tibetan în exil a calificat propria lipsă de cunoştinţe în materie de orice fel de sport ca fiind "ruşinea mea". După ce a fost informat cu unele detalii despre aventurile amoroase ale lui Woods, acesta a subliniat că auto-disciplina este printre cele mai mari valori ale buddhismului şi că, atunci când vine vorba de adulter, toate religiile "au aceeaşi idee".
Dalai Lama arăta: "Cred că fie de este buddhism sau altă religie, auto-disciplina este importantă. Auto-disciplina cu conştientizarea consecinţelor."
În cadrul scuzelor sale, Woods recunoştea că "a pierdut calea" credinţei buddhiste în ultimii ani.
"Am multe de făcut şi intenţionez să mă dedic acestui lucru. O parte din aceasta este buddhismul. Buddhismul mă învaţă să mă opresc a mai urmări fiecare implus şi să cunosc reţinerea. Evident că am pierdut calea a ce am fost învăţat."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dalai Lama tiger woods
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close