Antena 3 CNN Timp liber Fun Doi hoţi moldoveni au fost prinşi după ce s-au pozat şi filmat cu aparatele furate (VIDEO)

Doi hoţi moldoveni au fost prinşi după ce s-au pozat şi filmat cu aparatele furate (VIDEO)

Doi hoţi moldoveni au fost prinşi după ce s-au pozat şi filmat cu aparatele furate (VIDEO)
18 Dec 2009   •   23:03


Hoţul nu se simte hoţ destul dacă nu e şi fudul. Un asemenea proverb putem inventa pentru doi hoţi, cetăţeni moldoveni. Atât de profesionişti s-au dovedit a fi, încât s-au pozat şi filmat cu aparate foto furate din casa unei cântăreţe de muzică populară. Dovezi atât de concludente, încât au rezolvat jumătate din ancheta poliţiştilor.

Se întâmpla la începutul săptămânii. Băieţii se distrează copios. Se filmează şi glumesc, la gândul că au dat spargerea perfectă în casa cântăreţei de muzică populară, Brânduşa Covalciuc Ciobanu, din Botoşani. Acţionaseră ziua în amiaza mare, prin spatele casei, când nimeni nu era acasă. Făcuseră şi filaj, că doar erau hoţi profesionişti.

Au furat un laptop, ceasuri de lux, un telefon mobil şi nu în ultimul rând o casetă cu bijuterii din aur şi platină, în valoare de 50.000 de lei. Au şi pozat locul cu două aparate furate din casa cântăreţei, nu cumva să îşi uite isprava. Şi au plecat fericiţi...

Din Botoşani, s-au întors în Iaşi. Fiecare mişcare din libertate şi-o povestesc singuri. Prin poze şi filmuleţe. Noaptea, când nu puteau fi recunoscuţi, au dat o plimbare prin oraş. Le-a plăcut biserica Sfântul Ioan şi statuia lui Ştefan cel Mare, aşa că le-au pozat, evident. Apoi, două zile şi două nopţi au stat ascunşi într-o cabană pescărească de pe malul Prutului. Noaptea se desfătau cu mâncare, foc de tabără şi muzică.

Fericirea a dispărut însă repede. Joi, pe când încercau să valorizeze bunurile furate, poliţiştii au pus mâna pe ei. Se anunţa o anchetă de durată. Erau bănuiţi pentru alte cinci furturi comise în judeţul Iaşi, dar poliţiştii aveau nevoie de dovezi. Le-au găsit în rucsacele lor. 50 de poze şi vreo 10 filmuleţe de la ultima infracţiune.

Acum, hoţii fotogenici sunt arestaţi preventiv pentru 29 de zile.




Observator


×
Subiecte în articol: hoti
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close