Antena 3 CNN Timp liber Fun Farse de 1 aprilie. Google a anunţat lansarea unei entităţi inteligente

Farse de 1 aprilie. Google a anunţat lansarea unei entităţi inteligente

Farse de 1 aprilie. Google a anunţat lansarea unei entităţi inteligente
Sursa foto: farse 1 aprilie
01 Apr 2009   •   18:33

1 aprilie este cunoscută în întreaga lume ca Ziua Păcălelilor. Presa internaţională a tratat ?cu seriozitate? subiectul şi a lansat numeroase informaţii în ton cu această zi.

Într-un material publicat de The Guardian, farsele de April's Fool (Ziua Păcălelilor), publicaţia britanică a anunţat că va renunţa, pentru prima oară în 188 de ani, la ediţia print în favoarea uneia pe Twitter, un site de micro-blogging.

Cotidianul economic The Economist nu s-a lăsat mai prejos de 1 aprilie. Astfel, potrivit Mediafax, cotidianul a publicat un articol prin care anunţă deschiderea unui parc tematic, denumit Econoland, pentru a obţine venituri suplimentare şi pentru a-şi promova brandul printre tineri.

Atracţiile Econoland sunt: "The currency high-roller" - un roller-coaster în care "zbori ca un fluture, cu euro, şi cazi ca un bolovan, cu lira sterlină", "Camera Ororilor" - unde "tremuri la ideea creditelor", "Fiscal fantasyland" - Tărâmul fanteziilor fiscale sau "Bankrupt Britain". Potrivit articolului, parcul tematic va fi deschis pe 1 aprilie.

Google a anunţat, în spiritul zilei, lansarea entităţii inteligente CADIE (Cognitive Autoheuristic Distributed-Intelligence Entity). Aceasta gândeşte singură şi îi plac urşii panda. Google a mai pomenit şi de lansarea unei versiuni 3D a Google Chrome, care poate fi urmărită cu ochelari speciali, deoarece, potrivit unui studiu, "în 81% dintre locuinţe se găsesc ochelari 3D în culorile roşu şi albastru".

YouTube nu s-a lăsat mai prejos, punând, de asemenea, la cale o farsă de 1 aprilie. Astfel, site-ul de videosharing a postat un videoclip, în care Steve Balmer, de la Microsoft, este prezentat într-o imagine inversată şi dansând pe o melodie ce provine de pe un iPod. YouTube a publicat şi instrucţiuni pentru vizionarea clipurilor inversate, precizând în acelaşi timp că este o glumă de 1 aprilie.



Printre celelate farse care au apărut miercuri pe internet se numără şi cea privind restartarea internetului pentru un minut, în întreaga lume.

De asemenea, cercetătorii de la CERN au anunţat că au descoperit celula aflată la originea Universului. O altă glumă de 1 aprilie care a circulat pe internet a fost oferirea unei excursii pe Marte pentru 99 de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close