Antena 3 CNN Timp liber Fun Gimnastica ajută bebeluşii să se dezvolte armonios şi la socializare

Gimnastica ajută bebeluşii să se dezvolte armonios şi la socializare

Gimnastica ajută bebeluşii să se dezvolte armonios şi la socializare
06 Feb 2011   •   23:45

Credeaţi că gimnastica este doar pentru cei mari? Ei bine, aflaţi că cel mai bun moment pentru a începe să faci mişcare este chiar la vârsta de trei luni. Exerciţiile fizice îi ajută chiar şi pe cei mai leneşi bebeluşi să se dezvolte armonios şi să înveţe să socializeze. Iar dacă micuţii au probleme de postură sau mişcare, specialiştii reuşesc să le corecteze la timp.

Când avea doar câteva luni, Daria a început şedinţele de kinetoterapie. Pentru că avea probleme de mobilitate, a făcut exerciţii cu un specialist, timp de un an.

 


Şi pentru că mişcarea a ajutat-o foarte mult să se dezvolte, părinţii au decis să continue cu gimnastica. Aşa i-a cunoscut pe Carla şi Rareş. Şi pe ei părinţii îi aduc la o sală de gimnastică pentru copii.

Specialiştii spun că gimnastica poate fi începută de copii încă de la câteva luni. Există exerciţii chiar şi pentru bebeluşii care încă nu merg în patru labe. Învaţă să se relaxeze, să se joace şi îşi tonifiază muşchii. În plus, kinetoterapeuţii observă dacă cei mici au probleme de mişcare.

“În cadrul şedinţei urmărim şi aceste aspecte. Urmărim atitudinea copilului, urmărim mersul, poziţia picioarelor. Putem să corectăm un mers cu vârfurile spre interior, un mers pe vârfuri”, a declarat Constantin Felician Ion, kinetoterapeut.

Şedinţele de gimnastică pentru copii se fac de obicei în grupe de cinci-şase persoane. Copiii sunt ajutaţi de părinţi, care învaţă să-i supravegheze şi acasă. Preţurile pentru un abonament de cinci şedinţe ajung la o sută cincizeci de lei, însă există şi perioade de reduceri. Iar pe lângă mişcare, copiii se împrietenesc şi se distrează copios.

Preţuri pentru şedinţele de gimnastică
O şedinţă -30 de lei
Abonament cu 5 şedinţe - 150 de lei
Abonament redus - 80 de lei

×
Subiecte în articol: bebelusi gimnastica copii
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close