Antena 3 CNN Timp liber Fun Guma de mestecat ar putea fi INTERZISĂ în Marea Britanie. Acesta este oraşul care a făcut primul pas

Guma de mestecat ar putea fi INTERZISĂ în Marea Britanie. Acesta este oraşul care a făcut primul pas

Guma de mestecat ar putea fi INTERZISĂ în Marea Britanie. Acesta este oraşul care a făcut primul pas
Sursa foto: Foto: gametrailers.com
08 Mar 2013   •   18:54

Un orăşel din Marea Britanie preia modelul autorităţilor singaporeze de a interzice guma de mestecat în oraşul lor. Astfel, orice persoană prinsă în timp ce mestecă gumă va plăti pe loc o amendă considerabilă, scrie Daily Mail.

Cei care sunt în favoarea unei astfel de măsuri susţin că eliminarea unei singure gume de mestecat este destul de costisitoare. În plus, este neplăcut să constaţi că ţi s-a lipit o gumă de pantof, susţin ei.

Acest proiect de lege a fost înaintat autorităţilor locale de către un grup de afacerişti din Buckinghamshire, numit After8, care a demonstrat că eliminarea unei singure gume de pe trotuar costă municipalitatea până la 10 lire.

”Să cureţi această mizerie este o sarcină aproape imposibilă. Costă bani şi timp. În plus, este foarte neplăcut”, a declarat purtătorul de cuvânt al afaceriştilor.



"Încercăm să facem cunoscut acest mesaj în rândul cetăţenilor. Nu este doar o problemă în Milton Keynes, ci şi o problemă de interes naţional", amai spus acesta.

Singapore, care se mândreşte cu aspectul său imaculat, a hotărât în 1992 să interzică vânzarea şi importul de gumă, argumentând această măsură prin faptul că guma de mestecat lipită pe scări şi pe străzi majora costurile curăţeniei oraşului. În plus, guma lipită pe uşile vagoanelor de metrou provoca adeseori întârzierea ramelor, conform autorităţilor.


 


×
Subiecte în articol: guma de mestecat
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close