Antena 3 Timp liber Fun HALLOWEEN. Anunțul făcut de Biserica Catolică despre HALLOWEEN

HALLOWEEN. Anunțul făcut de Biserica Catolică despre HALLOWEEN

31 Oct 2017   •   21:14
HALLOWEEN. Anunțul făcut de Biserica Catolică despre HALLOWEEN

HALLOWEEN Un purtător de cuvânt al Conferinţei Episcopale din Polonia le-a cerut marţi credincioşilor să nu sărbătorească Halloween, considerat "un obicei păgân străin culturii noastre şi care promovează cultul morţii", relatează EFE. HALLOWEEN

HALLOWEEN Părintele Pawel Rytel-Andrianik a reamintit cuvintele papei Benedict al XVI-lea, potrivit căruia Halloween "împinge noile generaţii spre o mentalitate a magiei ezoterice şi constituie un atac la valorile spirituale sacre".

HALLOWEEN El a reamintit că la 1 noiembrie se celebrează, potrivit tradiţiei catolice, ziua morţilor în care cei dragi sunt amintiţi în familie, fiind o zi de reculegere şi de speranţă a vieţii de după moarte.

HALLOWEEN Potrivit purtătorului de cuvânt al Conferinţei Episcopale poloneze, sărbătoarea de Halloween presupune "o negare" a valorilor creştine fundamentale.

HALLOWEEN Mai multe parohii şi instituţii poloneze având legături cu Biserica Catolică au organizat marţi întâlniri religioase şi procesiuni, adresate mai ales tinerilor, ca alternativă la Halloween.

HALLOWEEN În ultimii ani, sărbătoarea de Halloween, importată din SUA, cu sculptarea de figuri în dovleac, realizarea de costume şi petreceri, a devenit tot mai populară în Polonia, în pofida opoziţiei Bisericii Catolice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close