Antena 3 Timp liber Fun Imagini rare. O balenă cu aripioară se joacă pe lângă o ambarcaţiune

Imagini rare. O balenă cu aripioară se joacă pe lângă o ambarcaţiune

de Antena3.ro    |    30 Iun 2011   •   14:13
Imagini rare. O balenă cu aripioară se joacă pe lângă o ambarcaţiune
Sursa foto: Foto: wildwhales.org

Balenele cu aripioară sunt o privelişte rară pentru iubitorii acestor animale. În general, acestea, depăşite în dimensiuni doar de balenele abastre, sunt văzute la suprafaţă doar când se ridică pentru aer, după care se scufundă rapid.

Căpitanul Larry Hartmann, un veteran al excursiilor pentru vizionat balene, organizate pentru turişti, a rămas fără cuvinte când o astfel de balenă s-a apropiat de ambarcaţiunea sa. În mod neaşteptat, balena nu părea sfioasă, ci a avut un comportament jucăuş, asemenător cu cel al delfinilor, rostogolindu-se pe sub vas, scrie Grind TV.

Comportamentul balenei l-a lăsat pe căpitan fără cuvinte, pasagerii au plecat acasă uluiţi de unicitatea scenelor la care au fost martori.

Balenele cu aripioară sunt cea de-a doua specie de balene ca mărime, fiind depăşite doar de balenele albastre. Ele pot creşte până la 24 de metri în lungime, cu o greutate între 50 şi 70 de tone.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close