Antena 3 CNN Timp liber Fun Marele Licurici din cântecele românilor: "Ce ne facem noi ţiganii, dacă vin americanii"

Marele Licurici din cântecele românilor: "Ce ne facem noi ţiganii, dacă vin americanii"

Marele Licurici din cântecele românilor: "Ce ne facem noi ţiganii, dacă vin americanii"
04 Noi 2008   •   15:42

Considerată mulţi ani drept duşmanul de clasă numărul unu de către comuniştii români, America s-a întipărit profund în folclorul nostru naţional. De la înfierările imperialismului şi până la aşteptările zadarnice ale soldaţilor de peste Ocean, americanii au fost prezenţi ca nişte veritabili "Jandarmi Universali" în toate evenimentele interne ale României. Curcubeul care apare la Bucureşti la vizita unui preşedinte american sau porecla de "Mare Licurici" primită de la Traian Băsescu demonstrează faptul că visul american a fost fost mereu luat în calcul şi pe plaiurile mioritice.
Există nenumărate cântece în versurile cărora apar America şi simbolurile americane. Multe dintre ele sunt cântece de pahar, altele melodii ironice, toate consemnând faptul că românul s-a uitat întotdeauna cu jind peste Ocean. Iată o parte dintre acestea, cu precizarea că aşteptăm comentariile şi sugestiile voastre despre America din cântecele românilor. Ne puteţi scrie pe adresa [email protected]. sau puteţi trimite comentariile voastre postând la acest articol.
Ava, cu celebrele versuri: "Ce ne facem noi ţiganii / Dacă vin americanii / Că ne împuşcă cu alice / Şi ne scoate din service"



Nici Irina Loghin nu a ratat subiectul, în melodia "Blestemată-i America"



America a ajuns şi în manelele românilor. Există chiar un cântăreţ care se numeşte "Petrică Americanu'" şi care cântă piesa "America, America"



Pe 4 noiembrie, America îşi va alege un nou preşedinte, dintre democratul Barack Obama şi republicanul John McCain. Antena3.ro vă va ţine la curent în aceste zile cu ceea ce se întâmplă peste Ocean, de aici putând afla primii cine va fi cel care se va instala pentru următorii patru ani la Casa Albă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close