Antena 3 CNN Timp liber Fun Mircea Badea: Consider în continuare că pedeapsa corectă pentru cei care distrug vieţi este pedeapsa cu moartea

Mircea Badea: Consider în continuare că pedeapsa corectă pentru cei care distrug vieţi este pedeapsa cu moartea

Mircea Badea: Consider în continuare că pedeapsa corectă pentru cei care distrug vieţi este pedeapsa cu moartea
09 Ian 2014   •   00:00

Mircea Badea a vorbit despre modul în care funcţionează justiţia din România, dar mai ales despre modul în care  judecătorii şi procurorii dau sentinţe oamenilor nevinovaţi şi nu plătesc sub nicio formă pentru greşelile făcute. 

"Consider în continuare că pedeapsa corectă pentru cei care distrug vieţi de oameni este pedeapsa cu moartea. Cred că toţi judecătorii care au rostit sentinţe de zeci de ani pentru nişte oameni nevinovaţi chiar merită pedeapsa cu moartea, pentru că au distrus vieţi, şi atunci, asta mi s-ar părea corect. Este o chestiune de justiţie până la urmă".

Acesta a făcut referire la cum funcţionează justiţia în alte ţări chiar şi pentru oamenii care au funcţii înalte şi de asemenea a declarat că este de acord cu sentinţa capitală: "Chiar în Statele Unite de la care luăm noi lumină şi vine o licurice să ne mai dea lumină, în unele state, încă justiţia pronunţă pedeapsa capitală. Din punctul meu de vedere, oamenii ăştia care aruncă alţi oameni nevinovaţi în închisoare, chiar merită pedeapsa capitală. Da înţeleg, este prea desuetă ideea, am depăşit, suntem civilizaţi şi nici nu avem un sistem de justiţie în care aşa ceva să poată funcţiona".

"Eu nu o să contenesc să spun asta: judecătorii, procurorii care comit abuzuri demonstrate şi condamnate prin hotărâri CEDO, trebuie să răspundă prin patrimoniu, prin bani personali. Nu am înţeles logica, bunul simţ elementar, prin faptul că noi, poporul, trebuie să plătim abuzurile, prostia, ticăloşia unora. Mie îmi plăteşte poporul vreodată ceva?".

"Trebuie neapărat modificată legea, care este foarte simplu de modificat, în sensul corect, firesc, normal, uman, logic. Eu nu cred că, cineva ar avea la nivel de minim bun simţ, ceva de pe planetă asupra acestui fapt, şi anume, răspunderea patrimonială a judecătorilor şi procurorilor care au nesocotit drepturile omului în cauzele pe care le-au instrumentat", a mai declarat realizatorul emisiunii În gura presei.

De asemenea, Mircea Badea nu i-a iertat nici pe politicienii care nu fac nimic în privinţa schimbării aplicării justiţiei în România pentru judecătorii şi procurorii care dau sentinţe grele oamenilor nevinovaţi: "Cred că ăsta este un lucra pe care domnii Ponta şi Antonescu, cocoţaţi pe val de 70 la sută trebuie să o facă şi anume cât mai curând".

×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close