Antena 3 CNN Timp liber Fun Neştiind că stă la oraş, un pensionar a luat amendă pentru că şi-a scos vaca la plimbare pe drum

Neştiind că stă la oraş, un pensionar a luat amendă pentru că şi-a scos vaca la plimbare pe drum

Neştiind că stă la oraş, un pensionar a luat amendă pentru că şi-a scos vaca la plimbare pe drum
19 Iul 2011   •   23:47

Un pensionar din Mediaş a primit amendă pentru că şi-a scos vaca la plimbare. Agenţii Poliţiei Comunitare l-au surprins pe bătrân în timp ce, la sfatul medicului veterinar, a ieşit cu animalul pe stradă pentru a se recupera după ce a fătat doi viţei.

Amenda încasată de bătrân este foarte mare, susţine acesta, de două ori mai mare decât pensia pe care o primeşte. Un vecin al acestuia exclamă că "15 milioane" e o amendă exagerată "la ţară", unde este ceva obişnuit ca oamenii să îşi scoată animalele la plimbare pe drum.

Ceea ce nu a luat în considerare nici nea' Vasile, nici vecinul său, este faptul că satul Ighişu Nou, în care trăiesc de o viaţă, a fos alipit oraşului Mediaş. Astfel că satul, în care oamenii erau obişnuiţi să îşi scoată animalele pe marginea drumului, a devenit oraş, unde legea sancţionează cu avertisment urmat de amendă astfel de activităţi.

Dacă ar fi să se respecte legea, spune nea' Vasile, poliţiştii locali ar trebui să-i amendeze pe toţi stăpânii vitelor care, în drumul lor spre casă se opresc şi pasc pe uliţele satului. Tocmai de asta, spune el, crede că i s-a făcut o nedreptate şi nu are de gând să plătească amenda.

 


×
Subiecte în articol: amenda Medias pensionar
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close