Antena 3 CNN Timp liber Fun O bucată de hârtie şi o foarfecă. E tot ce îi trebuie pentru un portret perfect

O bucată de hârtie şi o foarfecă. E tot ce îi trebuie pentru un portret perfect

O bucată de hârtie şi o foarfecă. E tot ce îi trebuie pentru un portret perfect
Sursa foto: Foto: chahai.net
18 Mai 2012   •   14:30

Nu este el cel mai bun vorbitor de limbă engleză din New York, dar iscusinţa cu care Ming Liang Lu mânuieşte foarfeca, îl face să fie unul dintre cei mai populari artişti din metroul metropolei americane.

Meşterul chinez pretinde că arta pe care o practică, aceea de a face portrete de hârtie doar cu ajutorul unei foarfece, este unică în lume. El foloseşte o bucată mică de hârtie neagră şi o foarfecă, cu care creează caricaturi şi portrete miniaturale trecătorilor.

În timp ce întreţine o conversaţie protocolară cu modelele pe care le surprinde, Ming Liang Lu decupează bucata de hârtie cu atenţie şi redă chiar şi micile detalii, cum ar fi firele de păr sau ridurile de pe chipurile acestora.

Artistul chinez, de 57 de ani, realizează un asemenea portret contra unei sume modice şi se bucură când descoperă o faţă interesantă.

Arta de decupare a hârtiei din China datează  din perioada dinastiei Han şi este asociată de cele mai multe ori cu modele animale sau florale. Ming Liang Lu a adaptat această tehnică pentru a face portrete umane, fidele realităţii.



×
Subiecte în articol: New York portret
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close