x close

Papa închide o mănăstire unde se ţineau concerte şi călugăriţele dansau în timpul slujbei

de Antena3.ro    |    27 Mai 2011   •   11:06
Papa închide o mănăstire unde se ţineau concerte şi călugăriţele dansau în timpul slujbei 429 Foto: ilcentro.gelocal.it

Papa Benedict al XVI-lea a hotărât închiderea unei mănăstiri faimoase din Roma, din cauza unor zvonuri cu privire la lipsa de disciplină liturgică, morală şi financiară, scrie BBC.

Cei câţiva călugări cistericani rămaşi la mănăstirea Santa Croce au fost mutaţi către alte comunităţi din Italia, abatele fiind mutat în urmă cu mai mult de doi ani.

Simone Fioraso, fostul abate de la Santa Croce, designer de modă la bază, a preluat mănăstirea într-o stare degradată. El a renovat biserica, i-a transformat interiorul, a deschis un hotel în mănăstire, care găzduia destul de des concerte. A organizat maratoane de citire a Bibliei, transmise la televizor, atrăgând o mulţime de vizitatori celebri cu această abordare neconvenţională.

Una dintre călugăriţie, Anna Nobili, fostă dansatoare la bară, realiza programe de dans alături de alte călugăriţe în timpul slujbelor religioase.

Deşi popularitatea mănăstirii creştea, Vaticanul nu a fost mulţumit de zvonurile care circulau despre comportamentul călugărilor.

Santa Croce este una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase mănăstiri din Roma, fiind construită în jurul unei capele care datează din secolul IV. Aceasta este unul dintre principalele locuri de pelerinaj din capitala Italiei.

Citeşte mai multe despre:

manastire roma dans la bara calugarita
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati