Perle de la BAC: "Deşi iubita l-a strivit cu atâta dragoste, că aşa-s fetele, el s-a ridicat totuşi "

28 Iun 2011   •   22:44
Perle de la BAC: "Deşi iubita l-a strivit cu atâta dragoste, că aşa-s fetele, el s-a ridicat totuşi " Foto: videonews.ro

Cine nu ştie, inventează. Cam asta a fost deviza Bacalaureatului până acum. Iar de aici până la perle strălucitoare nu a mai fost decât un pas. E un fel de râsu plânsu, spun profesorii îngrijoraţi. Şi au toate motivele.

Dacă nu unii nu prea cunosc limba română, alţii o reinventează. "Perspectiva narativă ne arată clar că el şi ea au perspective diferite în viaţă". Diferite, diferite, dar nici chiar aşa. Orice greşeală, fie ea şi amuzantă, înseamnă puncte în minus.

Nici la capitolul "romantism", elevii nu au trecut proba interpretării. "Deşi iubita l-a strivit cu atâta dragoste, că aşa-s fetele, el s-a ridicat totuşi şi i-a cerut să-l mai slăbească cu zădărniciile omeneşti".

Mulţi au încurcat genul dramatic cu cel epic, iar la punctul trei unii au ales să caracterizeze personajul lui Camil Petrescu, Ştefan Gheorghidiu. Greşit spun profesorii de română. Iar pentru asta, pierd din start 30 de puncte. Nemulţumiţi, elevii stârnesc deja controverse pe forumuri.

Abia pe 3 iulie elevii vor vedea dacă au fost punctaţi sau nu pentru gafele lor.

 

Parteneri
x close