Antena 3 Timp liber Fun Rata unui credit în franci elvețieni, achitată cu 7 kilograme de monede: Doresc să protestez şi să trag un semnal de alarmă!

Rata unui credit în franci elvețieni, achitată cu 7 kilograme de monede: Doresc să protestez şi să trag un semnal de alarmă!

18 Feb 2015   •   19:05
Rata unui credit în franci elvețieni, achitată cu 7 kilograme de monede: Doresc să protestez şi să trag un semnal de alarmă!

O farmacistă din orașul Simeria și-a achitat, miercuri, o parte din rata la un credit în franci elvețieni folosindu-se numai de monede, femeia prezentându-se la ghișeul unei bănci din Deva cu o cutie în care a strâns circa 7 kilograme de monede din metal cu valori de la un ban până la 50 de bani, informează AGERPRES.
Georgiana Boița a explicat că a plătit doar 310 lei din rata de 1.600 de lei pe care trebuie să o achite lunar. Ea a precizat că rata la bancă s-a majorat de mai mult de două ori, ca valoare în lei, în ultimii șapte ani, de când a luat creditul în franci elvețieni.

''În anul 2007 am luat un credit în valoare de 55.000 de franci elvețieni, iar rata era de 317 franci elvețieni pe lună, echivalentul a 650 de lei. Acum rata s-a majorat la 1.600 de lei pe lună, echivalent a 375 franci elvețieni. Doresc să protestez cu aceste monede și doresc să trag un semnal de alarmă pentru toți cei care sunt implicați în această poveste, pentru că trebuie să plătească toți cei vinovați. Și băncile au o vină și trebuie să plătească'', a declarat Georgiana Boița.

Ea a arătat că atunci când a luat creditul francul elvețian era singura valută la care se putea califica pentru un împrumut împreună cu soțul său, în funcție de veniturile pe care le realizau cei doi. Banii au fost folosiți pentru răscumpărarea unei case în care locuiește acum familia sa.

''Ne este foarte greu, deși lucrăm amândoi, eu și soțul meu. Aproape 70% din salariul meu se duce pe rata la bancă. Avem noroc că ne ajută părinții'', a spus Georgiana Boița.

Potrivit acesteia, din creditul inițial de 55.000 de franci elvețieni a mai rămas de achitat o sumă de 50.000 de franci elvețieni, pentru următorii 23 de ani.×
Subiecte în articol: franci elvetieni monede
Parteneri
x close