Antena 3 CNN Timp liber Fun Românii au profitat la maxim de Crăciun. Cadourile au fost la mare căutare

Românii au profitat la maxim de Crăciun. Cadourile au fost la mare căutare

Românii au profitat la maxim de Crăciun. Cadourile au fost la mare căutare
Sursa foto: Foto: theskinnyonmyjeans.wordpress.com
26 Dec 2011   •   19:10

Românii sunt generoşi la final de an. Listele de cadouri pentru rude, prieteni şi colegi sunt destul de lungi însă puţini sunt cei care ratează ocazia să fie Moş Crăciunul unor persoane dragi.

Aproape 90% dintre români oferă cadouri cu ocazia Sărbătorilor. Cei mai mulţi au pe listă cinci persoane şi aproape o treime cumpără daruri pentru 2-3 persoane. Sunt însă şi unii mai generoşi, care oferă cadouri la zece sau chiar mai multe persoane. Prea puţini sunt cei care oferă cadouri unei singure persoane.

Rudele apropiate se bucură de cea mai mare atenţie din partea "moşului". Peste 98% aleg să ofere cadourile familiei. Aproape 40% fac daruri prietenilor şi doar 13% îşi surprind colegii cu o atenţie de Crăciun.

În topul celor mai populare cadouri sunt articolele de îmbrăcăminte şi dulciurile, dar şi jucăriile. Nu sunt o prioritate alimentele, băuturile sau decoraţiunile.

Dacă trebuie să cumpere un cadou, românii merg în supermarket sau hipermarket, pentru că acolo au de unde alege. O altă destinaţie preferată este mallul. La polul opus sunt magazinele online, dar şi teleshoppingul.

Bugetul alocat pentru cadouri este cuprins între 100 şi 500 de lei. A fost afectat de criză, astfel că cei mai mulţi au tăiat drastic din el anul acesta.

×
Subiecte în articol: cadouri Crăciun Supermarket hipermarket criza
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close