Antena 3 Timp liber Fun Tradiții și obiceiuri bizare în noaptea de Sfântul Andrei. Cum alungăm spiritele rele

Tradiții și obiceiuri bizare în noaptea de Sfântul Andrei. Cum alungăm spiritele rele

29 Noi 2017   •   23:06
Tradiții și obiceiuri bizare în noaptea de Sfântul Andrei. Cum alungăm spiritele rele
Sursa foto: foto: Pixabay

Mulți își sărbătoresc ziua numelui de Sfântul Andrei, însă nu la fel de mulți știu ce se spune despre noaptea de 29 noiembrie. 

Românii au tradiții unice și destul de bizare legate de noaptea dinaintea Sfântului Andrei, care este asociată cu Halloween-ul românilor. Se spune că în noaptea respectivă ies strigoii, adică spiritele celor morți care refuză să plece în lumea de dincolo și merg să își viziteze rudele. 

Pentru a-i îndepărta pe strigoi, românii care cred în astfel de mituri, manâncă usturoi și își ung ferestrele, ușile, clanțele ușilor și tot felul de alte obiecte cu usturoi. Astfel, nu le permit spiritelor rele să le intre în case. 

O altă tradiție des întâlnită de Sfântul Andrei este practicată de tinerele care vor să afle dacă vor avea noroc în dragoste. Cele mai multe dintre ele își pun sub cap 41 de boabe de grâu, iar dacă visează că cineva îi va lua grâul înseamnă că se va mărita. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close