Antena 3 CNN Timp liber Fun Un copil de patru ani cu pareză a învăţat să meargă datorită unei raţe (VIDEO)

Un copil de patru ani cu pareză a învăţat să meargă datorită unei raţe (VIDEO)

Un copil de patru ani cu pareză a învăţat să meargă datorită unei raţe (VIDEO)
12 Feb 2010   •   19:35

Poveste incredibilă în Marea Britanie unde un copil de patru ani a învăţat să meargă de la noul său prieten, o raţă de numai câteva luni. Băiatul are pareză pe partea dreaptă şi, în tot acest timp, nimeni nu a reuşit să îl facă se se ridice din scaunul cu rotile. Medicii credeau că nu se va mai ridica vreodată.



Finlay are patru ani şi, până de curând, nu se putea ridica din scaunul cu rotile. Naşterea prematură, urmată de un atac de cord care l-a lăsat cu o pareză pe partea dreaptă, i-a determinat pe medici să îi pună un diagnostic crunt: va rămâne ţinutuit în scaunul cu rotile toată viaţa.

?Mă tot întrebam când va ajunge Finlay să fie un copil care va merge iar medicii nu vor mai spune lucruri precum : Face progrese majore dar nu ştim. Fiecare copil este unic!", a declarat Becci Lomax, mama lui Finlay.

Minunea s-a întâmplat când copilul l-a primit pe Ming Ming, un pui de raţă pe care l-a îndrăgit imediat. ?Când Ming-Ming a intrat în viaţa noastră, avea o problemă la un picior şi avea nevoie de o proteză. Una cum avea şi Finlay?, povesteşte mama copilului.



Mai mult decât un animal de companie, puiul de raţă a fost pentru copil un tovarăş de suferinţă care l-a ajutat în acelaşi timp să-şi înfrângă temerile.

?Am luat raţa şi ne-am aşezat pe covor şi i-am spus: Hai, Ming-Ming, mergi! M-a văzut că îi acord atenţie raţei şi, cred că a fost puţin gelos şi a vrut să-mi capteze atenţia. Aşa că s-a ridicat şi, sprijinindu-se de masă a spus : Uită-te la mine, mamă, şi eu fac acelaşi lucru!"

Acum, copilul face progrese pe zi ce trece şi asta numai datorită animalului care i-a schimbat viaţa.

Observator

×
Subiecte în articol: rata
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close