Antena 3 CNN Timp liber Fun Un judecător din Statele Unite, silit să demisioneze. Colegii săi au fost scandalizați de ce făcea acesta în timpul său liber

Un judecător din Statele Unite, silit să demisioneze. Colegii săi au fost scandalizați de ce făcea acesta în timpul său liber

Un judecător din Statele Unite, silit să demisioneze. Colegii săi au fost scandalizați de ce făcea acesta în timpul său liber
de M.C.    |    27 Sep 2013   •   23:13
Vincent August Sicari, un judecător anonim din South Hackensack (New Jersey) a devenit celebru în Statele Unite, după ce Curtea Supremă l-a obligat să aleagă între cariera de magistrat și cealaltă profesie pe care a practicat-o timp de 15 ani.

Sicari, în paralel cu justiția, a făcut stand-up și chiar a apărut într-un show de televiziune. Însă a fost silit să aleagă, iar în momentul în care a aflat de decizia instanței nu a stat pe gânduri și a demisionat din funcția de judecător.

Sunt dezamăgit. Sunt mândru să fiu judecător, e o mare mândrie. Este o mare realizare în viață și în carieră” a declarat Sicari pentru CNN. ”Nu am vrut să fiu forțat să fac o alegere” a mai adăugat el.

Fostul judecător va rămâne totuși avocat, însă nu știm cât de bun este, deoarece argumentele sale nu i-au convins pe superiorii care l-au obligat să aleagă între una dintre cele două profesii.

Judecătorilor din Statele Unite le este permis să aibă și alte profesii, atât timp cât ele nu intră în conflict și cât nu sunt de natură să afecteze imparțialitatea magistratului. În cazul lui Sicari, care în show-urile sale a abordat discursuri homofobe și cu tentă sexuală, s-a considerat că cetățenii ar putea fi induși în eroare și ar putea să se îndoiască de judecata sa.

×
Subiecte în articol: judecator
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close