Antena 3 CNN Timp liber Fun Un lider cu simţul umorului. Obama: ?Eram de culoare şi înainte de alegeri!? (VIDEO)

Un lider cu simţul umorului. Obama: ?Eram de culoare şi înainte de alegeri!? (VIDEO)

Un lider cu simţul umorului. Obama: ?Eram de culoare şi înainte de alegeri!? (VIDEO)
Sursa foto: Obama
22 Sep 2009   •   17:29

Preşedintele american Barack Obama, invitat de un cunoscut jurnalist la o emisune de succes, a fost aplaudat de public, după ce a oferit un răspuns amuzant, la o întrebare "spinoasă "pentru mulţi americani.

Întrebat de jurnalist dacă este de părere că protestele virulente ale unora la adresa planului său de reformă a sistemului de sănătate, ar putea avea şi motivaţii rasiale, Obama a oferit un răspuns la care nu mulţi s-ar fi aşteptat.

"În primul rând, este important să ne dăm seama că şi înainte de alegeri eram de culoare?, a spus Obama, stârnind hohote de râs printre spectatori.


Preşedintele a spus că însuşi faptul că SUA au votat un preşedinte de culoare demonstrează că speculaţiile despre rasism sunt nefondate.

Obama a explicat în continuare că de fiecare dată când un preşedinte a încercat să aducă o schimbare importantă, în special în vremuri în care economia avea de suferit, a existat şi o parte a populaţiei care s-a opus.

El a invocat exemplele unor foşti preşedinţi precum Franklin Roosevelt , J.F.K. sau Ronald Reagan, care s-au confruntat cu situaţii similare.




Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama interviu alegeri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close