Antena 3 CNN Timp liber Fun Un pui de pudú, cel mai mic cerb din lume, vedeta Grădinii Zoologice din Bristol

Un pui de pudú, cel mai mic cerb din lume, vedeta Grădinii Zoologice din Bristol

Grădina Zoologică din Bristol, Marea Britanie este în sărbătoare. Comunitatea de animale este mai bogată cu un pui de pudú, cel mai mic cerb din lume.

Un pui de pudú, cel mai mic cerb din lume, vedeta Grădinii Zoologice din Bristol
Sursa foto: Foto: bristolzoo.org.uk
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2012   •   13:05

Puiul, care a împlinit deja o lună de viaţă, a ieşit la o plimbare pe pajiştea îngrădită împreună cu părinţii lui, spre deliciul vizitatorilor, anunţă pagina online a grădinii zoo Bristolzoo.org.uk

Deşi cântărea abia un kilogram la naştere, greutatea micuţului a atins 1,8 kilograme, jumătate din cea a unui bebeluş nou-născut.

Puiul de pudú face parte dintr-un program internaţional de conservare a speciei. La fel ca toţi puii de pudú, cerbul prezintă pe spate pete albe, ce îl ajută să se camufleze pentru a evita prădătorii.

Ultimul pui din această specie s-a născut la Grădina din Brisbol în 2010, şi a fost numit Evan. Evan a fost mutat însă la Grădina Zoologică din Edinburgh.

Cerbul pudú este o specie deosebit de vulnerabilă. El trăieşte în pădurile tropicale temperate din Chile şi din sud-vestul Argentinei, însă numărul exemplarelor din această specie a scăzut considerabil în ultima vreme, ca urmare a distrugerii habitatului de pădure pentru extinderea agriculturii şi a altor activităţi umane.

Cerbii pudú se remarcă prin faptul că sunt cea mai mică specie de cerb, atingând o talie maximă de 38 de centimetri la maturitate şi cântărind în jur de 9 - 15 kilograme. Dimensiunea maximă a coarnelor este de 10 centimetri.

×
Subiecte în articol: pudu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close