Un pui de pudú, cel mai mic cerb din lume, vedeta Grădinii Zoologice din Bristol

de A.M.P    |    22 Iul 2012   •   13:05
Un pui de pudú, cel mai mic cerb din lume, vedeta Grădinii Zoologice din Bristol Foto: bristolzoo.org.uk
Grădina Zoologică din Bristol, Marea Britanie este în sărbătoare. Comunitatea de animale este mai bogată cu un pui de pudú, cel mai mic cerb din lume.

Puiul, care a împlinit deja o lună de viaţă, a ieşit la o plimbare pe pajiştea îngrădită împreună cu părinţii lui, spre deliciul vizitatorilor, anunţă pagina online a grădinii zoo Bristolzoo.org.uk

Deşi cântărea abia un kilogram la naştere, greutatea micuţului a atins 1,8 kilograme, jumătate din cea a unui bebeluş nou-născut.

Puiul de pudú face parte dintr-un program internaţional de conservare a speciei. La fel ca toţi puii de pudú, cerbul prezintă pe spate pete albe, ce îl ajută să se camufleze pentru a evita prădătorii.
 
Ultimul pui din această specie s-a născut la Grădina din Brisbol în 2010, şi a fost numit Evan. Evan a fost mutat însă la Grădina Zoologică din Edinburgh.Cerbul pudú este o specie deosebit de vulnerabilă. El trăieşte în pădurile tropicale temperate din Chile şi din sud-vestul Argentinei, însă numărul exemplarelor din această specie a scăzut considerabil în ultima vreme, ca urmare a distrugerii habitatului de pădure pentru extinderea agriculturii şi a altor activităţi umane.

Cerbii pudú se remarcă prin faptul că sunt cea mai mică specie de cerb, atingând o talie maximă de 38 de centimetri la maturitate şi cântărind în jur de 9 - 15 kilograme. Dimensiunea maximă a coarnelor este de 10 centimetri.


x close