Antena 3 CNN Timp liber Fun Yves Rossy, omul-rachetă, a zburat deasupa Marelui Canion

Yves Rossy, omul-rachetă, a zburat deasupa Marelui Canion

Yves Rossy, omul-rachetă, a zburat deasupa Marelui Canion
Sursa foto: Foto: jetman.com
12 Mai 2011   •   17:30

În data de 7 mai, Yves "Jetman" Rossy a realizat un zbor de opt minute pe deasupra Marelui Canion, cu ajutorul unui aparat inventat de el, o aripa propulsată de motoare cu reacţie, scrie swissinfo.ch.

Rossy s-a lansat dintr-un elicopter care zbura la 2.440 de metri deasupra canionului, iar, cu ajutorul aripii sale, elveţianul în vârstă de 52 de ani a zburat razant cu stâncile şi a menţinut zborul la 60 de metri distanţă de marginea Marelui Canion, atingând viteze de până la 300 de kilometri pe oră.

Rossy nu a avut timp să efectueze un zbor de antrenament înaintea încercării de sâmbătă, deoarece nu deţinea toate aprobările din partea aviaţiei americane pentru a-şi utiliza maşinăria. Norocul elveţianului a fost tribul Hualapai, care are autoritatea de a oferi astfel de aprobări pe teritoriul pe care îl deţine în zona Marelui Canion.

Astfel, cu o întârziere de o zi, Superman de Elveţia a realizat ceea ce numai tizul său a mai reuşit în filme, un zbor autonom deasupra celei mai vestite forme de relief din Statele Unite.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close