Antena 3 CNN Timp liber Fun Zece motive pentru care Putin e mai tare ca Băsescu

Zece motive pentru care Putin e mai tare ca Băsescu

Zece motive pentru care Putin e mai tare ca Băsescu
03 Iun 2011   •   08:43
De ce e mai tare Putin ca Băsescu?
633 de voturi

Vladimir Putin este acel lider mondial care îmbină carisma unui star de la Hollywood cu răutatea unui fost agent secret. Este o combinaţie de băiat bun şi băiat rău, care fie exploatează media, fie este un erou al zilelor moderne. Există puţini lideri care să fi realizat atât de multe lucruri precum actualul prim ministru al Rusiei, despre care se spune că a rămas primul om în stat chiar şi după numirea lui Dimitri Medvedev în funcţia de preşedinte.

Putin a uimit când l-a pus la punct pe un magnat al industriei din Rusia şi l-a umilit în faţa presei, dar şi când a participat activ la stingerea incendiilor de lângă Moscova. Acestea sunt doar câteva acţiuni care l-au făcut tot mai respectat în Rusia şi puţine persoane din lume şi l-ar dori ca inamic. Dacă ar fi să ne uităm în ograda noastră, diferenţele dintre Vladimir Putin şi Traian Băsescu sunt uriaşe.


Vă prezentăm mai jos zece motive pentru care Putin este mai iubit, respectat sau temut decât Traian Băsescu.

1. Putin este priceput în artele marţiale
Nu este doar priceput la Sambo, o versiune rusă a artelor marţiale, dar deţine şi o centură neagră de gradul 6 în judo. Mai mult, Putin este preşedintele Yawara Dojo în Sankt Petersburg şi a scris o carte despre judo intitulată "Judo: Istorie, Teorie, Practică". Este bine de ştiut că liderul tău a câştigat mai multe campionate în Rusia şi că se poate lua la trântă cu adversarii dacă este nevoie.



Prin contrast, singura legătură a lui Băsescu cu sportul este prezenţa alături de Gigi Becali la sărbătoarea clubului Steaua cu ocazia calificării în semifinalele Cupei UEFA. Iar la categoria arte marţiale, preşedintele României şi-a dovedit aptitudinile în faţa unui copil (sau al pixelului albastru).

2. Putin a ajutat la stingerea incendiilor de pădure din Rusia
Când incendiile au făcut ravagii în regiunea Ryazan din Rusia, anul trecut, Putin nu a apărut la televizor în faţa camerelor de filmat pentru a asigura locuitorii că se face tot ce e posibil să fie bine. El s-a suit într-un Beriev BE-200 şi în calitate de copilot a participat activ la stingerea incendiilor din apropierea Capitalei.

Deşi şi-a făcut publicitate prin această "cascadorie", Putin a dovedit că este competent. Şi, ca să fim corecţi, nimeni nu l-a văzut pe Băsescu punând mâna pe o găleată şi scoţând apa din casele oamenilor din Moldova, în timpul inundaţiilor de anul trecut.



3. Putin iubeşte şi ajută animalele
În 2008, Putin a vizitat parcul naţional Ussuri cu o echipă de filmat pentru a vedea un tigru prins în capcană, când animalul a scăpat. Aflat faţă în faţă cu tigrul, Putin nu s-a pierdut, ci a scos un pistol cu tranchilizante şi a liniştit animalul, pentru ca apoi să ajute la măsurarea dinţilor acestuia.

Liderul rus s-a arătat îngrijorat şi de soarta balenelor sau urşilor polari, dezvoltând şi numeroase programe de ajutorare a animalelor aflate în pericol de dispariţie.

În România, Traian Băsescu a ordonat eutanasierea a mii de câini vagabonzi în perioada 2001-2002, când era primar al Capitalei.



 4. Putin e un model masculin
Puţini lideri arată bine. Silvio Berlusconi a trebuit să îşi vândă întreaga ţară pentru a avea câteva femei care să stea pe lângă el. Vladimir Putin acţionează însă la un alt nivel şi este obişnuit să fie pe coperta revistelor. Şi nici nu se sfiază să îşi arate bustul. Iar nişte fete de la o universitate din Rusia i-au trimis un calendar erotic special cu ele. Lui Băsescu i se trimit bileţele... 



5. Putin are talent (ştie să cânte)
În decembrie 2010, Putin a cântat la pian pentru a strânge bani la un eveniment caritabil de ajutorare a copiilor care suferă de cancer şi boli ale ochilor. A cântat chiar şi un duet cu o fetiţă adorabilă în faţa camerelor de filmat din toată lumea. Băsescu se rezumă doar la poezii.

 


6. Erou pe Internet
Dacă majoritatea politicienilor înţeleg greşit tehnologia modernă, Putin ştie exact cum să aibă succes în mediul online: În loc să promită taxe reduse sau să se laude că şi-a cumpărat "un iPad ca orice român", liderul rus i-a rugat pe internauţi să îl ajute să îi dea un nume noului său câine. A promis să citească fiecare sugestie şi l-a invitat pe câştigător să-l întâlnească pe "Buffy".

Preşedintele României nu este prea prietenos cu mediul online, dar are totuşi destui adepţi care să citească mesajele anti-băsesciene în locul lui şi să îi sară în apărare.



7. Inspiraţie pentru o ţară care nu e a lui. Putin are un munte ce îi poartă numele
Autorităţile din Kîrgîzstan au numit un nume după Putin. Ministrul Comunicaţiilor din respectiva ţară, Nurlan Sulaimanov, chiar s-a îngrijorat că nu i-a oferit un munte suficient de mare. Când a fost informat despre cadou, Putin nu s-a rezumat doar la a mulţumi, ci a promis că îl va escalada.

Băsescu are o ţară pe care prietenii din coaliţia de guvernare sunt pe cale să i-o divizeze.

8. Rata de încredere a lui Putin a fost de 81%
Statistic, Putin deţine recordul mondial pentru cea mai mare rată de încredere a unui lider aflat la al doilea mandat. Cu 81% în 2007, Putin a înregistrat cea mai mare încredere până în prezent. De la preluarea mandatului în 2000, rata de încredere a crescut de la 30% la peste 80%.  La Băsescu e exact pe dos. La finalul anului 2010, doar 10 procente din electori mai aveau încredere în preşedinte.

9. Putin este reîncarnarea Sfântului Pavel
Vladimir Putin este venerat de o sectă religioasă, care crede că acesta este reîncarnarea Sfântului Pavel.

Sfântul Traian. Băsescu e înconjurat de o sectă interlopă, care crede că acesta este salvarea lor.

10. Putin are propriul cântec tehno

Nu multe staruri ale muzicii se îngrămădesc să dedice melodii unor lideri. Totuşi, Poyushchie Vmeste a scos pe piaţă un cântec intitulat "Unul ca Putin", în care laudă cât de bun preşedinte a fost Putin. Cântecul prezintă povestea unei femei care s-a săturat de prietenul ei beţiv şi tânjeşte după un bărbat viril şi puternic precum Putin.
 


La finalul mai multor petreceri de la Golden Blitz, Băsescu arăta mai degrabă cu prietenul femeii de mai sus, decât cu puternicul Putin. Iar la capitolul dedicaţii, rezultatele sunt doar câteva manele electorale.
 


×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia România
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close