Antena 3 CNN Timp liber Muzică „Am mers la un concert de opt ore, la care trebuia să dormi lângă străini” - Experienta inedita traita de o femeie

„Am mers la un concert de opt ore, la care trebuia să dormi lângă străini” - Experienta inedita traita de o femeie

„Am mers la un concert de opt ore, la care trebuia să dormi lângă străini” - Experienta inedita traita de o femeie
08 Iul 2018   •   15:54

Într-o vineri seara în Manhattan, New York, cel mai cool loc în care te poți afla este între așternuturi. Și nu, nu este vorba despre așternuturile propriei case sau cele ale persoanei iubite, ci despre cele aflate la concertul formației SLEEP.  

Sarah Klein, jurnalistă pentru Health Magazine, care a fost invitată la acest concert povestește experiența unică prin care a trecut în acea vineri seară: „Este ora 21:30, într-o vineri seara în Manhattan și numele meu e pe lista de invitați de la ușă. Mi-a fost înmânată o brățară neon care îmi dă acces la secțiunea de VIP. Nu, nu sunt la un club de noapte fițos, sunt dar la probabil cea mai interesantă petrecere a orașului: o petrecere de somn. Sunt înconjurată de oameni îmbrăcați în pijamale, în pantaloni de flanel, tricouri albe simple, compleuri de casă asortate, precum și combinații inovatoare, dar nu suntem aici pentru modă, ci pentru a participa la o experiență omenească total egală, esențială speciei umane: somnul”.

Evenimentul a fost promovat ca o parte concert, o parte petrecere în pijamale, iar conceptul este simplu: formația SLEEP va cânta timp de opt ore, respectând sfaturile neurologilor, iar invitații vor dormi în paturi individuale pregătite special pentru ei. Experiența pare atrăgătoare, însă jurnalista a declarat că pentru newyorkezi, care apreciază spațiul personal mai mult decât orice, dormitul la distanță de un braț față de persoana de lângă părea un coșmar. 

Înainte de a lua parte la acest eveniment neobișnuit, jurnalista a decis să îl intervieveze pe Richter, compozitorul formației SLEEP. Actul de a dormi, a spus el, "este un act fundamental uman, care ne conectează cu alte ființe umane de la începutul timpului". El a spus că își vede compoziția că pe o invitație de a lua o pauză de la alte activități și dea a face parte dintr-o experiență comună. "Este un fel de rezistență, un moment în care nu suntem cu ochii în ecran. În schimb, „suntem singuri împreună într-o stare modificată”, a spus muzicianul. 

Odată intrată la eveniment, jurnalista a spus că s-a simțit într-o altă lume. Paturile erau întinse pe podea, cu o lumina albastră slabă care le lumina, iar prin ferestrele sălii se vedeau zgârie-norii New Yorkului. Muzicieni erau pe scenă, iar o muzică liniștitoare se auzea pe fundal. Conform lu Richter, muzica urmă să fie liniștitoare, cu beat-uri repetitive care relaxează mintea și pun audiența într-o stare de somnolență.  

Pe la 22:30 unii participanți adormiseră instant, în timp ce alții stăteau în pat, pe Instagram și Facebook, iar alții se foiau la baie și înapoi, fix ca și acasă. După ce a notat acetse întâmplări, jurnalista povestește că s-a trezit la 1:30 noaptea, realizând că a dormit pentru două ore! Aceasta nici măcar nu își dăduse seama de momentul exact în care adormise și își amintea vag muzica de pe fundal. Femeia a adormit la loc și a continuat să se trezească timp de câteva secunde pe parcursul nopții pentru a observa ce se întâmplă în jur.  

În jurul orei 5:45, aceasta s-a trezit cu Richter cântând la pian. Lumini slabe începeau să apară prin sală, care se asemănau cu lumina data de răsăritul soarelui. Curând, lumina naturală a început și ea să își facă apariția, iar formația SLEEP a ajuns la sfârșitul concertului. Invitații începeau și aceștia să se trezească ușor-ușor, gata să întâmpine ziua ce îi aștepta.

 

 

3:30 a.m in NYC #SLEEP

A post shared by Max Richter (@maxrichtermusic) on

Sursă: HEALTH 

×
Subiecte în articol: concert somn New York
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close