x close

Andre Rieu, surpriză de proporții la concertul din Piața Constituției

12 Iun 2016   •   14:13
Andre Rieu, surpriză de proporții la concertul din Piața Constituției

Andre Rieu a adus, sâmbătă, la Bucureşti, un omagiu muzicii româneşti cu interpretarea instrumentală a cântecului 'Ciobănaş cu 300 de oi' şi a invitat publicul la dans cu 'Dunărea albastră'- vals creat de cel pe care l-a numit 'regele lumii': Johann Strauss.

'E fantastic să ne întâlnim din nou la Bucureşti. Ne-am gândit la asta tot anul', a spus Andre Rieu miilor de spectatori adunaţi în Piaţa Constituţiei, la primul concert pe care artistul l-a susţinut în Capitală, anul acesta. Rieu a făcut furori anul trecut, în acelaşi spaţiu de concerte, cu o serie de show-uri sold-out. Artistul a urcat pe scenă, alături de muzicienii săi, după un marş printre rândurile de spectatori aşezaţi pe scaune.

Scena transportată special pentru cele două spectacole ale lui Rieu - de sâmbătă şi duminică- ilustrează un Panteon ce găzduieşte, într-o parte, un mic turn cu clopote, pregătit special pentru un moment din spectacol. În timpul show-ului de trei ore, Andre Rieu a jucat numeroase roluri: de gazdă, de instrumentist, de dirijor al muzicienilor de pe scenă, de dirijor al corului ad-hoc format din spectatori şi de 'zbir' care controla cu exactitate întârzierile celor din public de a ajunge la timp pe scaunul lor. Cu umor, acesta a adus, în mai multe rânduri, omagii Capitalei. 'Am umblat prin toată lumea, dar în fiecare seară, după spectacol, avem acelaşi obicei: ne ducem la hotel, ne îmbrăcăm în pijamale, ne băgăm în pat şi ne gândim la Bucureşti', a spus cu umor, Rieu.

'În această seară suntem în Bucureşti, cu cel mai bun public', a adăugat el. De altfel, imagini ale unor spaţii cunoscute din Bucureşti - Ateneul, Biserica Stavropoleos, Casa Poporului - au fost prezentate, la începutul show-ului, pe ecranul imens din spatele muzicienilor. Andre Rieu şi muzicienii săi, Orchestra Johann Strauss, au cântat la Bucureşti melodii tradiţionale, părţi din opere şi operete şi valsuri. În programul serii au fost incluse amuzantul 'The Skater's Waltz', o arie din 'Pescuitorii de perle', de Georges Bizet, un fragment din 'Scheherazade ', de N. Rimsky-Korsakov, dar şi o demonstraţie de virtuozitate la clopotele din turnul special construit pe scenă.

Un al doilea concert de Andre Rieu va avea loc duminică seara, tot în Piaţa Constituţiei. Intrarea spectatorilor este permisă de la ora 19,00.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

André Rieu Piata Constitutiei
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati