Antena 3 CNN Timp liber Muzică Bob Dylan a împlinit 70 de ani

Bob Dylan a împlinit 70 de ani

Bob Dylan a împlinit 70 de ani
Sursa foto: Foto: time4music.biz
24 Mai 2011   •   14:27

Unul din cei mai renumiţi şi influenţi muzicieni ai ultimelor decenii, Bob Dylan, împlineşte astăzi 70 de ani. Chiar dacă a trecut de vârsta pensiei, Dylan îşi continuă, de ani buni, aşa-numitul "turneu fără sfârşit" prin lume, care l-a adus, anul trecut, şi la Bucureşti.

Bob Dylan a devenit purtătorul de cuvânt al unei întregi generaţii, revoltate împotriva războiului din Vietnam şi a mentalităţilor învechite. Devenit celebru ca autor de balade, Bob Dylan a abordat, în îndelungata sa carieră, stiluri variate, de la folk la country şi, la un moment dat, chiar... heavy metal. Muzica sa a influenţat, între alţii, grupuri intrate şi ele, mai târziu, în legendă, ca Beatles şi Rolling Stones.

Mai puţin cunoscut este faptul că Dylan este şi un pictor ale cărui opere sunt expuse în mari galerii ale lumii. Dar muzica a fost cea care i-a adus, pe lângă aplauzele publicului, premii Grammy şi Oscar, ca şi distincţii şi decoraţii din mai multe ţări.

Din 1988, Bob Dylan susţine, în fiecare an, vreo 100 de concerte în diferite oraşe ale lumii. Turneul pe care nu dă semne că-l va încheia vreodată a cuprins şi un concert la Bucureşti, în iunie anul trecut.

Căsătorit şi divorţat de două ori, Bob Dylan are şase copii, între care o fiică adoptată. În această lună, el a făcut o pauză în seria de concerte, probabil pentru a-şi sărbători aniversarea acasă, în California.

×
Subiecte în articol: Bob Dylan aniversare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close