Antena 3 CNN Timp liber Muzică Concertul lui Elton John de Ziua Internaţională a Păcii va fi difuzat pe Youtube

Concertul lui Elton John de Ziua Internaţională a Păcii va fi difuzat pe Youtube

Concertul lui Elton John de Ziua Internaţională a Păcii va fi difuzat pe Youtube
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Sep 2012   •   16:06

Concertul pe care muzicianul britanic Elton John îl va susţine pe stadionul Wembley din Londra pe 21 septembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Păcii, va fi difuzat în direct pe site-ul YouTube, informează hollywoodreporter.com.
   
Artistul britanic va susţine acest show în sprijinul organizaţiei non-profit Peace One Day, iar concertul va fi transmis live pe canalul oficial de pe YouTube al acestei fundaţii.
   
Concertul va beneficia de numeroşi invitaţi surpriză şi îi va avea ca prezentatori principali pe Jude Law şi Lily Cole, care sunt ambasadorii organizaţiei One Peace Day.
   
Show-ul reprezintă ultimul eveniment major din cadrul London 2012 Festival - organizat pentru a celebra Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Londra - şi este în acelaşi timp singurul concert pe care Elton John îl susţine în acest an în capitala Marii Britanii.
   
One Peace Day este o organizaţie non-profit care a lansat în 2001 o petiţie internaţională, ce a condus la adoptarea, în acelaşi an, în unanimitate de către statele membre în ONU, a unei rezoluţii prin care data de 21 septembrie a fost decretată Ziua Internaţională a Păcii - o zi a armistiţiului armat şi a nonviolenţei - care este de atunci sărbătorită în fiecare an.
   
Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1.
   
Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll. El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA după sfârşitul anilor '80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998.
   
Printre hiturile sale cele mai cunoscute se numără "Don't Go Breaking My Heart", "Sorry Seems to Be the Hardest Word", "I'm Still Standing", "Nikita", "Sacrifice", "Candle In the Wind" şi "Something About the Way You Look Tonight".
   
Elton John a concertat la Bucureşti în 21 iunie 2003, pe stadionul Cotroceni. Artistul a revenit în România, pentru un concert care a avut loc pe 5 iunie 2010, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

×
Subiecte în articol: concert elton john YouTube drepturi plan pian
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close