Antena 3 CNN Timp liber Muzică Doliu în muzica românească! Marian Manoliu, fost chitarist al trupei Compact, a murit la 63 de ani

Doliu în muzica românească! Marian Manoliu, fost chitarist al trupei Compact, a murit la 63 de ani

Doliu în muzica românească! Marian Manoliu, fost chitarist al trupei Compact, a murit la 63 de ani
17 Noi 2016   •   14:51

Este doliu în lumea muzicii românești! Marian Manoliu, chitaristul din prima componenţă a legendarei formaţii rock "Compact" a încetat din viaţă. Regretatul artist, cunoscut şi sub numele de "El Mano" avea doar 63 de ani, scrie bzi.ro.

De-a lungul carierei sale, muzicianul a urcat pe scenă alături de toate numele importante ale pop-rockului românesc începand cu 1974 când a apărut în Semnal M şi Actustic T 74. Vestea care a îndoliat întreaga ţară, nu doar colegii de breaslă a fost dată de fostul său coleg de trupă, Costi Catamasan, cel care a înfiinţat, alături de Teo Peter, trupa Compact, dar şi de Ştefan Nagy de la Semnal M.

Formația Compact a luat ființă în 1977, în Cluj-Napoca, având ca membri pe: Marius 'Bubu' Luca - chitară, voce; Cornel Moldovan - chitară, voce; Ladislau Balazs - tobe; Constantin Cămărășan - chitară; Teo Peter - bas. Debutează pe scena Clubului Universității. În decembrie 1977, participă la Galele 'Săptămîna' din București, unde lansează piesa 'Spații', semnată de Cornel Moldovan.

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close