Antena 3 CNN Timp liber Muzică Douăzeci de ani fără Freddie Mercury: The Show Must Go On

Douăzeci de ani fără Freddie Mercury: The Show Must Go On

Douăzeci de ani fără Freddie Mercury: The Show Must Go On
24 Noi 2011   •   11:58

Astăzi se împlinesc 20 de ani de la dispariţia lui Freddie Mercury, unul dintre cei mai mari cântăreţi de muzică rock. Născut pe 5 septembrie 1946, pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, pe insula africană Zanzibar, Freddie Mercury a fost un muzician, compozitor şi textier britanic, cunoscut ca lider al formaţiei britanice de muzică rock Queen şi recunoscut pentru calităţile vocale remarcabile.

A fost educat la un internat britanic din India, iar în 1964 s-a mutat împreună cu familia în Londra. După şapte ani petrecuţi în capitala Marii Britanii, în 1971, Freddie a înfiinţat formaţia Queen alături de Brian May, John Deacon şi Roger Taylor. Trupa a vândut peste 150 de milioane de albume (300 de milioane conform altor surse) şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Freddie Mercury s-a stins din viaţă pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani, când a fost răpus de bronhopneumonie.

Cu doar o zi înainte de moartea sa, cântăreţul confirmase că a fost infectat cu virusul HIV. "În urma relatărilor din presă din ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat seropozitiv şi că am SIDA. Am simţit că este corect să ţin această informaţie doar pentru mine până acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Acum a venit timpul ca prietenii şi fanii mei din toată lumea să afle adevărul şi sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta împotriva acestei boli teribile", declara artistul.

Dispariţia solistului a condus la creşterea în popularitate a formaţiei Queen, care anul acesta a împlinit 40 de ani de existenţă. The Show Must Go On!

 




×
Subiecte în articol: deces HIV
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close