x close

Finala Eurovision 2011 a fost câştigată de Azerbaidjan. România s-a clasat pe locul 17

de Antena3.ro    |    15 Mai 2011   •   01:24
Finala Eurovision 2011 a fost câştigată de Azerbaidjan. România s-a clasat pe locul 17 429 Foto: freewillylee.com

Finala Eurovision 2011, competiție aflată la cea de-a 56-a ediție, a luat sfârșit. În finala de sâmbată au intrat 25 de țări. Câștigătorii din acest an sunt Ell & Nikki, din Azerbaidjan, cu melodia "Running Scared ".

Locul al II-lea a fost obținut de Italia, reprezentată de Raphael Gualazzi, cu piesa "Madness of love", iar locul al III-lea de Suedia, reprezentată de Eric Saade, cu "Popular".

România, calificată și ea în finală, a iesit pe poziția a 17-a. Trupa care ne-a reprezentat țara la Eurovision 2011 este Hotel FM, formată din David Bryan (voce), Gabriel Băruţa (pian & backing vocals) şi Alex Szus (tobe), iar melodia aleasă se numește „Changes”.

Punctajul maxim pentru țara noastră a fost dat de Italia și Moldova (câte 12 puncte). Belgia ne-a oferit 10 puncte, iar Spania-8.

Finala din 2010, de la Oslo, a fost câștigată de Lena, din Germania, cu piesa "Satellite". Pe locul al II-lea au fost reprezentanții Turciei, iar reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi, s-au clasat pe locul al III-lea.

 

 
 

Citeşte mai multe despre:

finala castigator Romania Azerbaidjan italia Suedia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati