Antena 3 CNN Timp liber Muzică Geoff Nicholls, fostul clăpar al trupei Black Sabbath, a murit

Geoff Nicholls, fostul clăpar al trupei Black Sabbath, a murit

Geoff Nicholls, fostul clăpar al trupei Black Sabbath, a murit
Sursa foto: Foto: metal-archives.com
30 Ian 2017   •   13:30

Geoff Nicholls, fostul clăpar al longevivei trupe rock britanice Black Sabbath a decedat, sâmbătă, la vârsta de 68 de ani, în urma unui cancer la plămâni, a anunţat chitaristul şi liderul grupului, Tony Iommi, scrie Agerpres.

 "Sunt foarte trist la aflarea veştii dispariţiei unuia dintre cei mai dragi şi apropiaţi prieteni, Geoff Nicholls", a scris Tony Iommi pe pagina sa de Facebook, potrivit AFP. "Suferea de ceva timp de cancer pulmonar, iar dimineaţă a pierdut lupta. Am fost mereu apropiaţi şi a fost un real prieten, care m-a susţinut aproape 40 de ani. Îi voi simţi lipsa şi va trăi în inima mea până ne vom revedea. Odihneşte-te în pace, dragă prietene!", a adăugat chitaristul.

Ozzy Osbourne, una dintre vocile emblematice pentru Black Sabbath, şi-a exprimat şi el tristeţea, pe contul de Twitter, la aflarea veştii morţii "marelui prieten" Geoff Nicholls.

Prima apariţie a lui Geoff Nicholls pe un produs discografic al celebrei trupe britanice a fost pe albumul "Heaven and Hell" (1980). El a continuat colaborarea cu formaţia până în anul 2004 când s-a despărţit de grup.

Înfiinţată în 1968 de Tony Iommi, Geezer Butler, Ozzy Osbourne şi Bill Ward, trupa Black Sabbath a fost un adevărat vârf de lance în muzica heavy metal a anilor '70. Primul său album a fost "Black Sabbath" (1970), iar cel mai recent produs de studio a fost lansat în 2013 - intitulat "13" - după o pauză discografică de 18 ani.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cancer deces
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close