Antena 3 CNN Timp liber Muzică Guţă, despre prezenţa în topul Le Monde: Au găsit că am voce cu onomatopee, că scot dracul din văgăună

Guţă, despre prezenţa în topul Le Monde: Au găsit că am voce cu onomatopee, că scot dracul din văgăună

Guţă, despre prezenţa în topul Le Monde: Au găsit că am voce cu onomatopee, că scot dracul din văgăună
Sursa foto: Foto: nicolaeguta.ro
14 Dec 2010   •   20:32

Manelistul Nicolae Guţă a declarat, marţi, referindu-se la includerea sa într-un top realizat de un critic al  Le Monde, că francezii au considerat, probabil, că are o voce "cu onomatopee". Manelistul mai susţine că vocea sa este precum cea a indienilor şi că nu este prima dată când o apreciază cei din străinătate.

"Francezii au găsit că am o voce cu onomatopee. S-ar înţelege prin asta că incit spiritele, că scot dracul din văgăună. Sunt aşa, ca indienii, care cântă când vor să vină ploaia. Iar romii au ceva origini indiene", a declarat Nicolae Guţă, într-un interviu pentru Gândul.

Manelistul se declară mândru că l-a votat un jurnalist francez şi precizează că nu e pentru prima dată când muzica lui este pe placul străinilor.

"S-a mai întâmplat ca piesele mele să ajungă la ruşi numărul unu la toate radiourile, am avut o piesă şi la cehi, iar francezii au mai scris de mine", a declarat cântăreţul, adăugând că reţeta succesului constă într-o "ţâră de voce, o ţâră de talent şi o ţâră de noroc".

În prezent, manelistul lucrează pentru un nou album de manele, "cu influenţe hip hop şi etno". "Muzică diversificată", susţine Guţă, care speră ca materialul discografic să fie gata înainte de sărbători.

Nicolae Guţă a fost inclus printre cele mai bune cinci apariţii discografice din 2010 din Franţa de către un critic al publicaţiei franceze Le Monde. "Extraordinarul cântăreţ ţigan din România Nicolae Guţă impresionează prin virtuozitatea vocii sale, lansându-se într-o cursă nebună de onomatopee ritmice, precum cea care deschide această reeditare a unui album", a scris Patrick Labesse pentru publicţia franceză.

Albumul lui Guţă, "La Grande voix tzigane de Roumanie", se află pe locul al patrulea în clasamentul alcătuit de criticul francez. Acesta este devansat de "Aou Amwin", de Danyel Waro, un album de maloya - stil muzical reprezentativ din Réunion, "Africa 50 Years Of Music", semnat de diverşi artişti şi cuprinzând 50 de CD-uri, şi "Ali & Toumani", de Ali Farka Touré şi Toumani Diabaté.

Locul al cincilea al clasamentului realizat de criticul francez a fost ocupat de albumul "BeloBelo", de Eténesh Wassié şi Mathieu Sourisseau, un album inspirat din repertoriul tradiţional etiopian.

Topul publicat de Le Monde:

1. "Aou Amwin", de Danyel Waro

2. "Africa 50 Years Of Music"

3. "Ali & Toumani", d'Ali Farka Touré & Toumani Diabaté

4. "La Grande voix tzigane de Roumanie", de Nicolae Guţă

5. "BeloBelo", d'Eténèsh Wassié & Mathieu Sourisseau

×
Subiecte în articol: Nicolae Guta top Le Monde manele voce
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close