Antena 3 CNN Timp liber Muzică Lady Gaga şi Beyonce, pe lista neagră a ministrului chinez al Culturii

Lady Gaga şi Beyonce, pe lista neagră a ministrului chinez al Culturii

Lady Gaga şi Beyonce, pe lista neagră a ministrului chinez al Culturii
Sursa foto: Foto: kro-blog.com
26 Aug 2011   •   10:06

Beyonce, Lady Gaga sau Backstreet Boys au ajuns pe lista neagra a ministerului chinez al Culturii. Câteva dintre piesele lor pun în pericol, pare-se, cultura naţională din China. Aşa că vor fi interzise. Cenzura acoperă, în total, o suta de melodii, dintre care şase sunt doar ale lui Lady Gaga.

Este una dintre melodiile care nu e pe placul oficialilor de la Beijing. Aduce atingere statului chinez oi conţine elemente ofensatoare, chiar şi din punct de vedere politic, spun oficialii chinezi. De altfel, Lady Gaga este cea mai cenzurată artistă. Aparepe lista neagră cu melodii ca "The Edge of Glory", "Hair", "Marry the Night" si "Bloody Mary".

Şi Beyonce a intrat pe lista interzişilor. Melodia "Run The World" şi mesajul ei feminist riscă să instige prea mult spiritele.

Pe listă, a treia de acest fel întocmită de autorităţile chineze în ultimii ani, apar chiar şi aparent inofensivii băieţi de la Backstreet Boys.

Oficialii chinezi selectează cu atenţie formaţiile şi artiştii străini care concertează în China. Dar din când în când dau şi rateuri. Ca cel din 2008, când solista Bjork a provocat un scandal uriaş. A strigat "Tibet" la finalul piesei "Declare Independence."

 

×
Subiecte în articol: Lady Gaga Beyonce China
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close