Antena 3 CNN Timp liber Muzică Led Zeppelin ar putea lansa un DVD cu concertul din 2007 de la O2 Arena

Led Zeppelin ar putea lansa un DVD cu concertul din 2007 de la O2 Arena

Led Zeppelin ar putea lansa un DVD cu concertul din 2007 de la O2 Arena
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Sep 2012   •   17:49

Led Zeppelin a postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook un mesaj foarte eliptic, dintr-un singur cuvânt, "Five" (cinci), fanii speculând că ar putea fi vorba de lansarea unui DVD cu concertul de reuniune de senzaţie din 2007 de la O2 Arena din Londra, potrivit nme.com.
   
Enigmaticul "Five", scris în stilul logo-ului pe care Led Zeppelin l-a folosit pentru albumul "Houses of The Holy" din 1973, a generat un val de speculaţii din partea fanilor legendarei trupe britanice, care speră că explicaţia postării este aceea că formaţia va lansa înregistrarea concertului de reuniune susţinut în urmă cu cinci ani la O2 Arena din Londra pe un DVD.
   
Membrii supravieţuitori ai formaţiei care s-a destrămat în 1980, Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, au susţinut în decembrie 2007 un singur concert, după ce nu mai cântaseră împreună de 19 ani. Milioane de fani s-au grăbit să se înregistreze pentru a obţine bilete, care au fost alocate prin tragere la sorţi, la acest eveniment unic.
   
Însă o înregistrare a concertului nu a fost niciodată lansată.
   
Posibilitatea ca acest lucru să se întâmple reiese şi dintr-o postare pe Twitter a managerului chitaristului Jimmy Page, Peter Mensch, care a scris sâmbătă după-amiază: "E aproape gata. L-am văzut şi ascultat. Au trecut aproape cinci ani".
   
Unii fani Led Zeppelin încă mai speră ca trupa să se reunească pentru a susţine şi un turneu, perspectivă improbabilă însă, după cum reiese dintr-o declaraţie a lui Robert Plant pentru revista Rolling Stone din 2011: "Am mers atât de departe într-o altă direcţie, încât aproape că nu pot concepe asta... E cam incomod, să fiu cinstit. Cui îi pasă? ªtiu că oamenilor le pasă, dar gândiţi-vă şi din punctul meu de vedere - în curând, voi avea nevoie de ajutor ca să trec strada".
   
Dezbaterea privind o posibilă lansare a înregistrării concertului din 2007 se desfăşoară şi pe un blog dedicat acestui subiect de revista New Musical Express - "Led Zeppelin 'Five' - What Does It All Mean?".
   
Concertul din 2007 a fost organizat în memoria regretatului co-fondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit în 2006, după ce a căzut în culise, în timpul unui concert al trupei The Rolling Stones.
   
Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".

×
Subiecte în articol: concert album Londra Facebook turneu bilet
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close