Antena 3 CNN Timp liber Muzică Mălina Olinescu, o viaţă trăită pe scenă. Ascultă cele mai celebre melodii ale sale

Mălina Olinescu, o viaţă trăită pe scenă. Ascultă cele mai celebre melodii ale sale

Mălina Olinescu, o viaţă trăită pe scenă. Ascultă cele mai celebre melodii ale sale
Sursa foto: Foto: urban.ro
de O.P.    |    12 Dec 2011   •   04:57

Mălina Olinescu a devenit cunoscută în urmă cu 15 ani, când a făcut parte din spectacolul de televiziune Scoala Vedetelor. În 1998 a câstigat Selectia Naţională Eurovision şi a reprezentat România în Anglia la concursul final.

Mălina Olinescu s-a născut pe 29 ianuarie 1974 într-o familie de artişti consacraţi. Mama ei este cântăreaţa Doina Spătaru iar tatăl, actorul Boris Olinescu. A moştenit talentul părinţilor şi a început să cânte de la 5 ani şi până la terminarea liceului a participat la numeroase festivaluri. Din 1993 a început să cânte în cluburi din Bucureşti, iar în 1995 a câştigat premiul întâi la festivalul de muzică uşoară Aurelian Andreescu, secţiunea interpretare.

Dar adevărata rampă de lansare în lumea muzicală a fost în 1996, un show de televiziune numit "Şcoala Vedetelor". Ea a făcut atunci parte dintr-o echipă de cântăreţi alături de care a susţinut concerte în toată ţara. În acelaşi an a obţinut locul III la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia, la interpretare. În 1997, la acelaşi festival a luat premiul întâi, împreună cu compozitorul Adrian Romcescu, la sectiunea "Slagare", cu melodia "Mi-e dor de tine".

De altfel, anul 1997 a fost unul plin de succese pentru Mălina. A luat şi premiul I la sectiunea "Interpretare" a festivalului "Cerbul de Aur". Un an mai târziu, împreuna cu acelasi compozitor, Adrian Romcescu, a câstigat Selectia Nationala Eurovision şi a reprezentat România în Anglia, cu melodia "Eu cred".

 


Tot în 1998 a câstigat premiul III, împreuna cu colegul ei şi compozitorul Adrian Despot, la sectiunea "Creatie" a Festivalului Mamaia cu piesa "Pot sa zbor".

 


În anul 2000 s-a măritat cu clăparul trupei Compact, Dan Stesco. Au divorţat însă 7 ani mai târziu.





×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close