Antena 3 CNN Timp liber Muzică Mircea Dumitrescu, supranumit "micuţul Paganini", uimeşte lumea cu talentul său la vioară (VIDEO)

Mircea Dumitrescu, supranumit "micuţul Paganini", uimeşte lumea cu talentul său la vioară (VIDEO)

Mircea Dumitrescu, supranumit "micuţul Paganini", uimeşte lumea cu talentul său la vioară (VIDEO)
04 Aug 2010   •   20:16

La 11 ani, este supranumit "micuţul Paganini", un geniu al muzicii clasice. Mircea Dumitrescu este băiatul care a uimit lumea cu talentul lui la vioară. A câştigat sute de premii naţionale şi internaţionale, iar de curând s-a întors de la două concursuri din Italia, unde a luat 4 premii.

Un geniu al viorii, un copil care la 11 ani a reuşit să impresioneze cu talentul lui o lume întreagă. A căştigat sute de premii şi de curând a participat la 2 concursuri internaţionale în Italia de unde s-a întors învingător.

În Italia, Mircea a fost supranumit "Briliantul serii". Tânărul a avut şansa şi onoarea de a cânta ca singur solist cu renumita orchestră "Clasica Filarmonica Armonia" din Milano care numără nu mai puţin de 50 de instrumentişti.

Micuţul Paganini a reuşit să îl impresioneze şi pe celebrul pianist Walter Krafft, directorul Conservatorul Richard Strauss, care l-a invitat pe tânărul violonist la un festival în Munchen în luna octombrie.

Fundaţia Dan Voiculescu este, din 2008, alături de acest "copil minune". Mircea beneficiază de întreg suportul necesar, prin programul de burse sau prin asigurarea fondurilor necesare participării la concursurile internaţionale.

Observator

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close