Antena 3 Timp liber Muzică Muzica veche, mai bună decât cea modernă. S-a dovedit ştiinţific

Muzica veche, mai bună decât cea modernă. S-a dovedit ştiinţific

de S.T.    |    30 Iul 2012   •   22:04
Muzica veche, mai bună decât cea modernă. S-a dovedit ştiinţific
Sursa foto: Foto: SfatulParintilor

Cercetătorii spanioli au demonstrat că muzica de natură comercială din prezent este mai gălăgioasă şi mai "simplă" decât muzica anilor `50 şi `60.

Cecetatorii spanioli de la Unviersitatea Pompeu Fabra din Barcelona au analizat milioane de cântece pop, rock şi hip hop lansate între anii 1955 şi 2010, relateaza Daily Mail.

Aceştia au descoperit că muzica de astăzi este mai gălăgioasă. Studio-urile de înregistrări folosesc un volum înalt încă din etapa de înregistrare.

Prin urmare dacă asculţi un cântec din anii '60 la un loc cu un cântec modern, la acelaşi volum, melodia lansată mai recent se va auzi mai tare.

"În anii '50 şi anii '60, muzica trebuia să aibă un mesaj, să te facă să te gândeşti la politică şi viaţă. Când a fost introdus sintetizatorul, multe formaţii au experimentat noi sunete cu el, cum ar fi Pink Floyd. În prezent, artiştii creează muzică pentru dans şi relaxare, cu ritm şi energie, dar nu sunt interesaţi să experimenteze cu diferite sunete şi note", a explicat cercetătorul Martin Haro, citat de Daily Mail.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close