Antena 3 CNN Timp liber Muzică O legendă a jazzului britanic A MURIT

O legendă a jazzului britanic A MURIT

O legendă a jazzului britanic A MURIT
Sursa foto: Foto: walesonline.co.uk
07 Dec 2013   •   17:06
Pianistul britanic Stan Tracey, un muzician cu o carieră de peste 70 de ani, a decedat, vineri, la vârsta de 86 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul, a anunţat familia artistului, citată de contactmusic, conform Mediafax.
"Cu profund regret trebuie să anunţ moartea lui Stan Tracey (?) astăzi, la vârsta de 86 de ani. După o luptă cu boala, s-a stins din viaţă, după ce recent, a sărbătorit 70 de ani de carieră ca pianist şi compozitor de jazz", a anunţat un membru al familiei artistului.
Stan Tracey şi-a început cariera ca interpret la acordeon, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ulterior, a trecut la pian şi a cântat alături de formaţia The Ted Heath.
Între 1959 - 1965, a fost pianist la celebrul Ronnie Scott's Jazz Club din Londra.
De-a lungul carierei, Stan Tracey a primit mai multe premii importante, inclusiv o distincţie pentru întreaga carieră, la premiile BBC Jazz Awards din 2002, dar şi primul premiu Ivor Novello pentru jazz, în 2012.
În 1986, a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Ofiţer, iar în 2008 a fost ridicat la rangul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.
 

×
Subiecte în articol: legenda jazz deces moarte
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close