x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

O vedetă a muzicii uşoare româneşti s-a stins ţintuită la pat şi uitată de prieteni şi fani

de D.G.   •   28 Dec 2016   •   09:47
O vedetă a muzicii uşoare româneşti s-a stins ţintuită la pat şi uitată de prieteni şi fani  817

Una dintre cele mai talentate şi mai frumoase soliste din anii comunismului, Angela Ciochină, s-a stins, ţintuită la pat şi uitată de prieteni şi fani, în iulie 2016. Octavian Ursulescu îi cunoaşte înduioşătoarea poveste de viaţă.

Angelei Ciochină nu a avut nici cine să-i aprindă o lumânare, în ultimele clipe de viaţă, căci locuia singură. A fost găsită fără suflare de menajeră, care a chemat Salvarea, însă doctorii n-au mai putut decât să constate decesul. Celebrul prezentator Octavian Ursulescu îşi aminteşte cu nostalgie de artistă, cu care a avut o legătură strânsă şi în afara scenei:

”Locuia în Cartierul Tei din Capitală,  destul de aproape de mine, o vizitam destul de des, înainte de 1989, mai ales că regizorul meu muzical de la Radio, Emil Conta, bun prieten (acum este regizor la Opera din Nurnberg), locuia în blocul de alături şi mergeam la ea amândoi. Angela Ciochină cânta mult în Turcia în acea perioadă, era foarte apreciată acolo, aducea videocasete cu filme şi muzică, făceam schimb”, ne-a povestit el.

Artista a studiat Conservatorul şi a fost colegă în camera de  cămin cu o altă fostă solistă cu voce de aur, Mihaela Runceanu. Ca o coincidenţă stranie, şi ea a fost găsită moartă în casă, în 1989 (n.r.- a fost ucisă cu bestialitate de un apropiat pe care îl primise în locuinţa ei, ca să se uite la video). ”Ambele posedau ceea ce se cheamă «auz muzical absolut», un dar natural rar. De aceea, nimeni nu s-a mirat când Angela a început să şi compună”, mai susţine Octavian Ursulescu.

Declinul solistei a început din ziua în care sora Angelei a încetat din viaţă :”Universul ei, şi aşa fragil, a primit prima lovitură la moartea surorii sale Julieta, absolventă a Institutului de Arte Plastice. Din acea clipă, părinţii au devenit pentru ea totul, mergea în comuna nemţeană în care tatăl ei era preot (îi spunea ”tăticu”, ”tăicuţu”) de fiecare data când putea. Iar când şi-a pierdut şi părinţii, s-a trezit deodată singură pe lume, fără suport, şi s-a îmbolnăvit grav ”, mai spune prezentatorul.

Continuarea, pe Click!.ro

sati