Antena 3 Timp liber Muzică Peste 45.000 de fani la concertul Red Hot Chilli Peppers

Peste 45.000 de fani la concertul Red Hot Chilli Peppers

de G.S.    |    01 Sep 2012   •   10:22
Peste 45.000 de fani la concertul Red Hot Chilli Peppers
Sursa foto: Foto: Mediafax

Stadionul Arena Naţională a fost umplut, vineri, de peste 45.000 de fani ai Red Hot Chili Peppers, trupa americană de funk rock/alternative rock care a susţinut un concert în premieră în România.
   
Cei patru componenţi ai formaţiei şi-au început concertul puţin înaintea orei 21,00, după ce în deschidere au cântat AAAK (As Able As Kane) şi românii de la Grimus.
   
După un intro instrumental, componenţii Red Hot Chili Peppers au apărut pe scenă în uralele spectatorilor care au umplut stadionul Arena Naţională aproape în totalitate, atât gazonul, cât şi tribunele, excepţie făcând peluza din spatele scenei.
   
Printre melodiile interpretate s-au numărat atât hit-uri clasice, precum Give It Away, Under the Bridge, Can't Stop, Scar Tissue, Otherside sau By The Way, precum şi piese de pe ultimul album - Monarchy of Roses, Brendan's Death Song, Look Around sau The Adventures of Rain Dance Maggie.
   
Talentatul basist al trupei, Flea, a fost cel responsabil de dialogul cu publicul, el îndemnând la înţelegere şi toleranţă între diferitele categorii sociale.
   
Între melodiile formaţiei, aproape fiecare membru a avut momentul său de solo instrumental, totul culminând cu 'numărul de acrobaţie' al lui Flea, care a mers în mâini pe scenă.
   
Pentru a fi în formă la ora concertului, membrii Red Hot Chili Peppers au cerut o cameră de relaxare în spatele scenei, care să fie aerisită, luminată natural şi să aibă draperii, covoare şi multe plante verzi.
   
Pe lângă această cameră destinată exclusiv relaxării înainte de concert, trupa a mai beneficiat de două cabine separate, izolate fonic, în care Chad Smith, toboşarul trupei, şi solistul Anthony Kiedis au putut repeta în voie cu o oră înainte de show-ul de pe Arena Naţională.
   
Concertul susţinut în România face parte din turneul de promovare al celui de-al zecelea album de studio lansat în 2011 - 'I'm with you', care reprezintă o uşoară schimbare în stilul cu care americanii i-au obişnuit pe fani, însă le-a adus o popularitate şi mai mare, primul single de pe acest album - 'The Adventures of Rain Dance Maggie' ajungând pe primul loc în topul Billboard Alternative Songs pe 10 august 2011.
   
Trupa Red Hot Chili Peppers este o adevărată legendă în muzica rock. Înfiinţat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bas) şi Anthony Kiedis (solist), grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre cele mai apreciate şi prolifice nume al rockului anilor '90.
   
Trupa a lansat până în prezent 10 albume, debutând cu 'The Red Hot Chili Peppers' (1984) şi continuând cu 'Freaky Styley' (1985), 'The Uplift Mofo Party Plan' (1987), 'Mother's Milk' (1989), 'Blood Sugar Sex Magik' (1991), 'One Hot Minute', 'Californication' (1999), 'By the Way' (2002), 'Stadium Arcadium' (2006) şi 'I'm with You' (2011).
   
Red Hot Chili Peppers au vândut mai mult de 70 de milioane de discuri, câştigând de mai multe ori discul de platină şi şapte premii Grammy.
   
Odată cu lansarea materialului discografic 'I'm With You', trupa Red Hot Chili Peppers a revenit în forţă pe scena muzicală, după o pauză de cinci ani şi după plecarea chitaristului John Frusciante.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close