Reprezentanţie cu emoţii pe scena Operei din Viena. Dirijorul s-a prăbuşit la pupitrul orchestrei sale iar spectacolul a fost întrerupt

de A.M.P    |    01 Apr 2013   •   14:25
Reprezentanţie cu emoţii pe scena Operei din Viena. Dirijorul s-a prăbuşit la pupitrul orchestrei sale iar spectacolul a fost întrerupt Foto: mv-online.de
Dirijorul austriac Franz Welser-Möst, directorul muzical al Operei din Viena, a leşinat duminică seară în timp ce dirija la Staatsoper o reprezentaţie a operei "Parsifal" de Richard Wagner, informează AFP.
   
În urma unei căderi bruşte de tensiune, Franz Welser-Möst, în vârstă de 52 de ani, s-a prăbuşit la pupitrul orchestrei sale, la finalul primului act, iar spectacolul a trebuit să fie întrerupt timp de mai multe minute, a precizat directorul general al Operei din Viena, francezul Dominique Meyer.
   
Nu au fost oferite alte informaţii despre starea de sănătate a celebrului dirijor austriac, care este în acelaşi timp şi dirijorul orchestrei din Cleveland, una dintre cele mai mari din Statele Unite.
   
Duminică seară, Franz Welser-Möst dirija cel de-al patrulea spectacol în cinci zile, "Parsifal", care durează fără pauze 4 ore şi 40 de minute.
   
Marţi seară, el ar trebui să dirijeze la Opera din Viena spectacolul "Wozzeck" de Alban Berg, iar joi seară, o nouă reprezentaţiei a operei "Parsifal".
   
Directorul de repetiţii, James Pearson, a trebuit să preia duminică seară bagheta din mâna lui Franz Welser-Möst pentru a continua spectacolul "Parsifal".
   
În urmă cu câteva zile, Staatsoper a mai cunoscut o dezamăgire, legată tot de opera "Parsifal", după ce germanul Jonas Kaufman, unul dintre cei mai mari tenori din lume, a anunţat că este răcit şi a fost nevoit să renunţe la concertele din 28 martie şi 31 martie. Prezenţa sa în spectacolul programat pentru joi, 4 aprilie, este incertă.

Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close