Antena 3 CNN Timp liber Muzică Rihanna - artistul cu cele mai mari vânzări de single-uri în format digital

Rihanna - artistul cu cele mai mari vânzări de single-uri în format digital

Rihanna - artistul cu cele mai mari vânzări de single-uri în format digital
Sursa foto: Foto: idolator.com
02 Iul 2015   •   10:08

Cântăreaţa Rihanna a devenit primul artist din industria muzicală americană ale cărui single-uri s-au vândut în peste 100 milioane de copii în format digital, au anunţat miercuri reprezentanţii Recording Industry Association of America (RIAA), citaţi de Reuters.

Artista născută în Bahamas, în vârstă de 27 de ani, a fost urmată în acest clasament de alte două cântăreţe - Taylor Swift şi Katy Perry. Clasamentul a fost realizat în funcţie de vânzările digitale şi de datele transmise de site-urile de streaming la cerere din Statele Unite. "Nu numai că a depăşit pragul RIAA de 100 de milioane, ci a devenit şi primul artist care a realizat acest lucru. Este o performanţă istorică şi un veritabil testament care reflectă o carieră extraordinară", a declarat Cary Sherman, CEO-ul acestei asociaţii muzicale americane.

Rihanna şi-a lansat primul album discografic în 2005, iar primul ei single care a ajuns pe primul loc în topul Billboard a fost piesa "S.O.S.". Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima poziţie a clasamentelor muzicale: "Umbrella", "Take a Bow" şi "Disturbia". Înainte de "Loud", din 2010, cântăreaţa a lansat albumul "Rated R", în noiembrie 2009. Cele mai recente albume ale sale sunt "Talk That Talk" (2011) şi "Unapologetic" (2012). Albumele sale s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare la nivel mondial, iar cântăreaţa a fost recompensată cu opt premii Grammy

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close